Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Raphinha és Rashford is remekelt, fordulatos meccsen remizett a Barcelona és a Manchester United! – videóval

Az Európa-liga rájátszásában máris egy szuperrangadót rendeztek, amit a Barcelona és a Manchester United játszott egymással.

(Photo by David Ramos/Getty Images)

A sorozat fináléjának is simán beillett volna a Barcelona és a Manchester United összecsapása, ám a két sztárcsapatnak ezúttal a legjobb 16 közé jutásért kellett megküzdenie egymással. A mérkőzés első félideje a várakozásoknak megfelelően alakult, a Barcelona volt a kezdeményezőbb és magas letámadással, valamint nagyobb labdabirtoklásukkal nagyrészt uralták a játékrészt, míg a United a stabil védekezésre törekedett és átadta a kezdeményezést a hazaiaknak. Az első komoly lehetőségre a 9. percig kellett várni, ekkor Lewandowski tört be a tizenhatoson belülre, a közelről leadott lövését viszont de Gea nagy bravúrral védeni tudta. A 12. minutumban még Marcos Alonso szabadrúgása okozott riadalmat a vendégek számára, ám ez kevéssel elkerülte a United kapuját. A félidő második felétől viszont a Manchester United is komoly életjeleket adott magáról a támadószekcióban! Először a 28. percben Fernandes adott kiváló labdát Weghorstnak, a holland támadó lövését viszont ter Stegen tudta hatalmas bravúrral megfogni. A 34. percben ismét szemgyönyörködtető védést láthattunk a német hálóőrtől, aki ezúttal Rashofrd tekerését tudta szögletre ütni! A szünet előtt még egy nagyobb Barca lehetőséget láthattunk, ekkor Wan-Bissaka hibázott a kapuja előterében, amiből Jordi Alba tudott kapura törni, a lövését viszont az angol védő és de Gea közös erővel hatástalanítani tudta.

A második félidő első komoly helyzete is a Barcelona előtt adódott, a 47. percben Raphinha indított el egy rakétát 20 méterről de Gea kapuja felé, de a próbálkozása kevéssel elkerülte a kaput. Szinte rögtön jött a válasz a vendégek részéről, egy beadást követően ugyanis Sanchót találta meg teljesen egyedül a labda, az angol szélső viszont ígéretes helyzetben nem tudta eltalálni a kaput. Az 50. minutumban aztán megszületett a találkozó első gólja! Raphinha végezhetett el egy szögletet, ami átszállt a hosszú oldalra, ahol Marcos Alonso tudta lefejelni a védőjét, és a fejese utat talált a kapuba, 1-0! Nem sokáig örülhettek azonban a katalánok az előnyüknek, az 52. percben ugyanis Marcus Rashford egalizálni tudott! Az angol támadót Fred ugratta ki, Rashford pedig meglepte ter Stegent és a rövid alsóba küldte a labdát, 1-1! Az 54. percben Rashford a második gólját is megszerezhette volna, ám az egyik védő az utolsó pillanatban blokkolni tudta a lövését, majd az ebből induló ellentámadás végén Raphinha tűzte kapura a labdát, ám de Gea a levegőben úszva hárítani tudott! Még az első negyedóra sem telt el a második félidőből, amikor már a Unitednál volt az előny! Egy szöglet után Rashford lőtte középre a labdát, amibe Fernandes tette bele a sarkát, a játékszer pedig ezt követően Koundéról a hálóban kötött ki, 1-2! A vezetés megszerzését követően a United ismét a stabil védekezést helyezte előtérbe, de egy-egy labdaszerzést követően Wan-Bissaka és Fred is megeresztett egy-egy veszélyes lövést a Barca kapujára. Xavi cserékkel igyekezett új lendületet adni a csapatának, ám nem igazán tudtak mit kezdeni a vendégek védekezésével, egészen a 76. percig! Ekkor Raphinha lőtt egy beadást a kapu felé, ahol Lewandowski és az őt örző védő lába mellett is elszállt a labda, ami végül érintés nélkül de Gea kapujában kötött ki, 2-2! Az egyenlítést követően is a Barca dominanciája maradt fenn, és a 86. percben majdnem a vezetést is megszerezték a katalánok, de a kapufa megmentette a Unitedet, majd pár másodperccel később Ansu Fati lövését védte bravúrral de Gea. Az utolsó pillanatokig támadott a Barcelona, hogy egy minimális előnyt kiharcoljanak a visszavágóra, ám végül nem jártak sikerrel, így minden kérdés nyitott maradt a párharc második felvonására!

Barcelona – Manchester United 2-2 (0-0)
Helyszín:
Camp Nou Vezette: M. Mariani
Gólszerzők:
Alonso (50.), Raphinha (76.) ill. Rashford (52.), Koundé (59. – öngól)
Sárga lapok: Alba (30.), Gavi (73.) ill. Varane (43.), Casemiro (66.), Malacia (72.)
Kiállítás: -ill.-

Barcelona: ter Stegen – Alba (Baldé 67.), Alonso (Christensen 67.), Koundé, Araujo – Kessié (Fati 67.), de Jong, Pedri (Roberto 41.) – Gavi, Lewandowski, Raphinha (Torres 83.) Vezetőedző: Xavi

Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Varane, Shaw, Malacia – Casemiro, Fred, Sancho (Garnacho 81.), Fernandes, Rashford – Weghorst Vezetőedző: Erik ten Hag

A mérkőzés összefoglalója:

A játéknap eredményei és további programja:

Ajax – Union Berlin 0-0
Barcelona – Manchester United 2-2
Sahtar Doneck – Rennes 2-1
Salzburg – AS Roma 1-0
21:00 Juventus – Nantes (Tv: RTL Három)
21:00 Bayer Leverkusen – AS Monaco
21:00 Sevilla – PSV Eindhoven
21:00 Sporting – Midtjylland