Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Xavi szerint a csapat nem akar foglalkozni a klub korrupuciógyanús ügyével

Ahogy arról beszámoltunk, a Barcelona korrupciógyanús ügybe keveredett, miután éveken keresztül fizettek a bírói testület alelnökének. A katalán gárda edzője, Xavi Hernandez elmondta, hogy a csapat nem szeretne foglalkozni ezzel az üggyel. 

(Photo by Gongora/NurPhoto via Getty Images)

A Barcelona vezetőedzője, Xavi szerint a csapat játékosai  “nem beszéltek” a katalán klubbal eddig arról a folyamatban lévő nyomozásról, amit amiatt indítottak, hogy a Barca éveken keresztül fizetett egy bírói testület tulajdonában álló cégnek.

Mint ismeretes, a spanyol ügyészség vizsgálja azokat a kifizetéseket, amelyeket a Barcelona 2016 és 2018 között teljesített Jose Maria Enriquez Negreira cége felé, aki akkoriban a spanyol szövetség játékvezetői bizottságának alelnöke volt.

Xavit a vasárnapi, Cadíz elleni bajnoki mérkőzés előtti sajtótájékoztatón kérdezték az ügyről, annak ellenére, hogy korábban jelezte, nem akar erről beszélni, azonban ragaszkodott hozzá, hogy ő és a játékosai továbbra sem akarnak ezzel foglalkozni.

“Most csak a Cadízra koncentrálunk. A munkánkra koncentrálunk. Nem fogalmaztunk meg erről véleményt a csapatban, és nem is beszéltünk róla.”

A La Liga elnöke, Javier Tebas kijelentette, hogy szervezetük nem indíthat vizsgálatot a kifizetésekkel kapcsolatban, mivel az ügy elévült, de a Barcelona akár még bíróság elé állhat az ügyben.