Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: a Real Madrid hétgólos meccsen kiütötte a Liverpoolt! – videóval

Hétgólos mérkőzést hozott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzése a Liverpool és a Real Madrid között: a találkozón a sorozat címvédője 5–2-es sikert aratott az Anfield Road közönsége előtt.

(Photo by Alex Livesey – UEFA/UEFA via Getty Images)

A két tavalyi döntős összecsapása elképesztő első félidőt hozott: a Liverpool kevesebb mint negyedóra elteltével két góllal vezetett, amihez Darwin Núnez klasszis megoldása, valamint Thibaut Courtois bődületes hibája is kellett – utóbbi során Mohamed Salah volt eredményes. A madridiak nem törte össze a pocsék kezdés, Carlo Ancelotti gárdája még a szünet előtt fordított: Vinícius Júnior előbb kiválóan tekert a bal alsóba, majd a túloldalon is történt egy kapushiba, amit a brazil támadó ki is használt. A felek tehát 2–2-vel vonultak öltözőbe a szünetben.

A fordulást követően a Királyi Gárda szinte azonnal vezetést szerzett: a Kovács István játékvezető által megítélt szabadrúgásra Eder Militao érkezett üresen, fejjel talált be. A liverpooliak koránt sem idézték meg az első tizenöt percben mutatott játékukat, sőt újabb két alkalommal kapitulált a Vörösök védelme: az aranylabdás Karim Benzema is feliratkozott a gólszerzők közé, méghozzá duplán. Jürgen Klopp gárdája szépíteni sem tudott, így háromgólos hátrányból készülhetnek a visszavágóra.

A párharc második felvonását március 15-én rendezik a Santiago Bernabéuban.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés
Liverpool FC – Real Madrid CF 2–5 (2-2)
Helyszín: Anfield Road; Játékvezető: Kovács István
Gólszerzők: Núnez (4.), Salah (14.), ill. Vinícius (21., 36.), Militao (47.), Benzema (55., 67.)
Sárga lap: Elliott (90+3.), ill. Vinícius (60.)

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Gomez (Matip 73.), Van Dijk, Robertson – Henderson (Milner 73.), Fabinho, Bajcetic (Elliott 85.) – Salah, Gakpo (Firmino 64.), Núnez (Jota 64.). Vezetőedző: Jürgen Klopp.

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militao, Rüdiger, Alaba (Nacho 27.) – Modric (Kroos 87.), Valverde, Camavinga – Rodrygo (Ceballos 81.), Benzema (Asensio 87.), Vinícius. Vezetőedző: Carlo Ancelotti.

A találkozó videós összefoglalója: