Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hazaszállították az elhunyt labdarúgó holttestét

Miután megtalálták a törökországi földrengésben eltűnt labdarúgó holttestét, hazaszállították őt Ghánába…

Nemzetközi sajtóbeszámolók szerint haszállították a törökországi földrengésben elhunyt ghánai labdarúgó, Christian Atsu holtestét Accrába. A gyászoló család az otthonába fogadta azokat a korábbi ghánai játékosokat, akik lerótták kegyeletüket az elhunyt labdarúgó előtt.

Többek közt Sulley Muntari, Asamoah Gyan és Abedi Pelé is megemlékezett az elhunyt Atsuról. A labdarúgók mellett tömegek rótták le a kegyeletüket Atsu ravatalánál. A futballista 2016 óta az Arms Around The Child (AATC) nemzetközi jótékonysági gyermekszervezet nagykövete volt, és a ghánai Senya Berakuban a befejezéshez közeledő új iskola fő támogatója volt. Több alkalommal meglátogatta a gyerekeket és az ottani projektet.

“Egy ghánai, a mélyszegénységből származó fiatal fiú, aki követte álmait, hihetetlenül sikeres futballkarriert futott be, és tehetségét és lehetőségeit arra használta, hogy másokon segítsen. Eltökélt szándéka volt, hogy elesett és szerencsétlenül járt embereken segítsen” – tette hozzá a szervezet szóvivője.

A 31 éves korában elhunyt labdarúgó a török Hatayspor csapatában játszott, a február 6-i földrengést megelőző napon csapata utolsó bajnokiján a 97. percben győztes gólt szerzett.

A ghánai labdarúgó pályafutása korábbi szakaszában a Premier League-ben is kipróbálta magát, a Chelsea és a Newcastle United labdarúgója volt. Hazája nemzeti csapatában 2012 és 2019 között 65 mérkőzésen kilenc gólt szerzett.

A legutóbbi hírek szerint a Törökországot és Szíriát megrázó földrengések áldozatainak száma már meghaladta a 44 ezer főt.

Nyugodjon békében.