Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gyász: megtalálták a Hatayspor labdarúgójának holttestét

Ahogyan arról beszámoltunk, múlt hétfőre virradóra 7,8-as erősségű földrengés rázta meg Törökországot és Szíriát, a két országban együttesen már több tízezer halálos áldozatot regisztráltak…

Nemzetközi sajtóbeszámolók szerint a földrengés utáni mentést és a romok eltakarítást végző szolgálat megtalálta a Hatayspor 31 éves ghánai labdarúgója, Christian Atsu holttestét.

Megtaláltuk Atsut, de már nem volt életben. Részvétem a családnak” – nyilatkozta Atsu török ügynöke, Murat Uzunmehmet.

A fenti értesüléseket a török bajnokságtól visszalépő Hatayspor is megerősítette, amely beszámolt róla, hogy a játékos holttestét hamarosan szülőhazájába, Ghánába fogják szállítani.

A tragédia előtti utolsó mérkőzésén a Hatayspor 1-0-s győzelmet aratott a Kasimpasa ellen, a győztes gólt éppen Atsu szerezte a 97. percben. A ghánai labdarúgó pályafutása korábbi szakaszában a Premier League-ben is kipróbálta magát, a Chelsea és a Newcastle United labdarúgója volt. Hazája nemzeti csapatában 2012 és 2019 között 65 mérkőzésen kilenc gólt szerzett.

A legutóbbi hírek szerint a Törökországot és Szíriát megrázó földrengések áldozatainak száma már meghaladta a 40 ezer főt.

Nyugodjon békében!