Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Történelmi magasságban a River Plate új edzője

Miután a River Plate bejutott a Bajnokok Kupája fináléjába, az argentin rekordbajnok újdonsült edzője különleges magasságokba ért…

(Photo by Daniel Jayo/Getty Images)

A River Plate vezetőedzője, Martín Demichelis az első öt mérkőzésén négy győzelmet és egy vereséget regisztrált ezzel a “milliomosok” történetének valaha volt legjobban debütáló trénerei közé tartozik.

A közelmúltban kinevezett Michónál sikeresebben csak Juan Urriolabeitía, Luis Cubilla, Manuel Pellegrini, Mostaza Merlo és Didi rajtolt a River edzőjeként, mindannyian négy győzelmet és egy döntetlent értek el csapatukkal. Ötből öt győzelemmel senki nem kezdett a klub 1901 óta íródó történetében. Egyúttal Demichelis a teljesítményével megismételte Víctor Caamaño és Vladem Delém mutatóját.

A River négyből három győzelmet aratott a bajnokságban, és megnyerte az elődöntőjét a Bajnokok Kupájában, mellyel Demichilesnek lehetősége van arra, hogy a hétvégi, Arsenal Sarandi elleni bajnoki után jövő szerdán a hetedik meccsén az első trófeáját is megszerezze az ősi rivális Boca Juniors elleni Superclásicón.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!