Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Görög Szuperliga: nem bírt egymással az Olympiakosz és a Panathinaikosz

A görög labdarúgó-bajnokság (Szuperliga) 24. fordulójában rendezték az év rangadóhát, az Olympiakosz és Panathinaikosz közötti összecsapást.

Mindkét együttes a bajnoki címért harcol, és mind a két csapat számára csak a három pont volt az elfogadható a mérkőzésen. A találkozó ehhez képest korántsem így alakult, ugyanis nemhogy a gólokat nem szereztek a csapatok, de túl sok lehetőségig sem jutottak el.

Az egyik legnagyobb helyzet rögvest a mérkőzés elején volt, a 4. percben Cédric Bakambu előtt adódott gólszerzési lehetőség, azonban a hazaiak támadója csak a kapufát találta el. Vendég részről Sebastian Palacios veszélyeztetett nem sokkal később, viszont ő sem volt elég pontos, így mellé lőtt. Az első játékrészben még Sergi Canos szerezhetett volna gólt, de az Olympiakosz középpályása elvétette a kaput.

A második játékrészben is szerezhetett volna gólt Canos, azonban ezúttal sem célzott pontosan, ahogy csapattársa, Georgios Masouras sem. Vendég részről Andraz Sporar szerezhette volna meg a csapata számára mind a három pontot, de nem találta el a kaput közvetlen közelről, így 0-0-ás döntetlen született a rangadón.

Az Olympiakosz továbbra is a harmadik helyen áll 50 ponttal, míg a Panathinaikosz vezeti a bajnokságot a maga 55 egységével, de a második helyezett AEK Athén egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, és csak két ponttal van lemaradva a listavezető mögött.

Olympiakosz – Panathinaikosz 0-0 (0-0)
Helyszín: Georgios Karaiskakis Stadion (Pireusz), Vezette: J. Pinheiro (portugál)
Gól:
Kiállítva: Sokratis (90+9.)

A 24. forduló eddigi eredményei és további mérkőzései:
Péntek:

Volosz – Lamia 1-1

Szombat:
AEK Athén – Aszterasz Tripolisz 2-0
Giannina – PAOK 0-0
Olympiakosz – Panathinaikosz 0-0

Vasárnap:
15:00 Ionikosz – OFI Kréta
15:00 Levadiakosz – Panetolikosz
18:30 Arisz – Atromitosz

A bajnokság jelenlegi állása: