Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: hiába játszott fél órát emberelőnyben a Real Madrid, nem tudták megnyerni a fővárosi derbit! – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) 23. fordulójának szombati játéknapján madridi derbit rendeztek, ahol a Real Madrid az Atleticót látta vendégül.

(Photo by Diego Souto/Quality Sport Images/Getty Images)

A találkozó első perceiben még igen aktívnak mutatkozott az Atletico Madrid, de a 10. perctől kezdve a Real egyre inkább át tudta venni a kezdeményezést. Az első veszélyes helyzetet is ekkor tudta kidolgozni a hazai gárda, ami Asensio távoli szitáló lövésében mutatkozott meg, amit Oblak csak oldalra tudott ütni. Ezt követően is Ancelotti csapata volt a kezdeményezőbb, de beadásokon és pontatlan lövéseken kívül sokáig nem tudtak igazán nagy helyzetet kialakítani. Az Atletico számára leginkább az ellentámadások kínáltak ígéretes szituációkat, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, így 0:0-s döntetlennel vonulhattak pihenőre a felek.

A 47. percben egy komolyabb helyzet alakult ki a Real Madrid előtt, miután Vinicius beadásánál Benzema tudta megelőzni Savicot, a francia támadó perdítése viszont elkerülte Oblak kapuját. A 61. minutumban az Atletico is veszélyeztetni tudott, miután Carrasco kevergetett a szélen, majd a középre tett labdáját Griezmann lőtte el 17 méterről, de a próbálkozása kevéssel célt tévesztett. Nem sokkal később Valverde távoli lövéssel próbálkozott, de az uruguayi középpályás lökete kevéssel a kapu mellett zúgott el. A 64. percben aztán komoly lehetőséghez jutott a Real Madrid, miután a játékvezető kiállította Correát egy Rüdiger elleni párharc során, ahol az argentin könyékkel kiosztott egy gyomrost a német védőnek. Az emberelőnnyel viszont nem igazán tudott mit kezdeni a Real, sőt a 78. percben az Atletico megszerezte a vezetést! Griezmann szabadrúgását követően ugyanis Gimenez tudott a legjobb ütemben rárobbanni a labdára, az uruguayi védő pedig a kapufa segítségével a hálóba továbbította a játékszert, 0-1! A kapott gólt követően a Real rálépett a gázpedálra, és ennek a 85. percben meg is lett az eredménye: Modric beívelése után ugyanis Alvaro maradt teljesen üresen, aki közelről bevette Oblak kapuját, 1-1! Az egyenlítést követően is a Real dominálta a játékot, de nem igazán tudták feltörni az Atletico védelmét, így a “Matracosok” egy pontot begyűjtöttek úgy is, hogy 30 percet emberhátrányban játszottak.

Real Madrid – Atletico Madrid 1-1 (0-0)
Helyszín:
Santiago Bernabéu Vezette: J. Manzano
Gólszerzők:
Alvaro (85.) ill. Gimenez (78.)
Sárga lapok: Militao (7.), Nacho (56.), Modric (90.) ill. Koke (22.), Llorente (36.), Molina (71.)
Kiállítás: ill. Correa (64.)

Real Madrid: Courtois – Nacho (Alvaro 77.), Rüdiger, Militao, Carvajal (Vázquez 83.) – Ceballos (Tchouameni 64.), Kroos (Camavinga 64.), Valverde – Asensio (Modric 64.), Benzema, Vinicius Vezetőedző: Carlo Ancelotti

Atletico Madrid: Oblak – Molina, Savic, Hermoso, Reinildo (Gimenez 23.) – Llorente (Lemar 57.), Barrios (Correa 46.), Koke (Witsel 76.), Saúl (Morata 76.) – Carrasco, Griezmann Vezetőedző: Diego Simeone

A mérkőzés összefoglalója:

A 23. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Elche – Real Betis 2-3

Szombat:
Espanyol – Mallorca 2-1
Cádiz – Rayo Vallecano 1-0
Real Madrid – Atletico Madrid 1-1
21:00 Valencia – Real Sociedad (Tv: Spíler 2)

Vasárnap:
14:00 Athletic Bilbao – Girona (Tv: Spíler 2)
16:15 Celta Vigo – Real Valladolid (Tv: Spíler 2)
18:30 Almeria – Barcelona (Tv: Spíler 2)
21:00 Sevilla – Osasuna (Tv: Spíler 2)

Hétfő:
21:00 Villarreal – Getafe (Tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása: