Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga MX: elszenvedte idénybeli első vereségét a Tigres – videóval

A mexikói bajnokság (Liga MX) 2023-as Clausurájának 9. fordulójában a Tigres UANL és a Chivas Guadalajara mérkőzött meg egymással vasárnapra virradóra…

(Photo by Alfredo Lopez/Jam Media/Getty Images)

Némi meglepetésre a Chivas Guadalajara 2-1-es győzelmet aratott az eddig veretlen Tigres UANL vendégeként, ezzel a két csapat azonos pontszámmal áll a bajnokság második-harmadik helyén. A vendégek mindössze másfél perc után megszerezték a vezetést, amikor egy szöglet utáni lefejelt labdát Gilberto Sepulveda kotort be közelről a hálóba. A Chivas továbbra is lendületben maradt, a Tigres Guzmán védéseire hagyatkozott, hogy megtartsa az eredményt, miközben csak elvétve tudott helyzetbe kerülni. A 34. percben a Chivas újabb gólt szerzett, egy gyors ellenakció végén az első találatnál asszisztos Ronaldo Cisneros lőtte ki a hosszú sarkot. Az első félidő végeztével 0-2 volt az állás. A Tigres a kétgólos hátrányban becsülettel próbálkozott, de a néhány nagyobb helyzetüknél Jiménez rendre magabiztos védéseket tudott bemutatni. A mérkőzés hajrájában a hazaiak egy kezezés miatt tizenegyeshez jutottak, melyet Nicolás Ibánez váltott gólra. A végjáték ezzel izgalmasan alakult, hiszen egyetlen gól volt a különbség, a Tigres pedig vérszemet kapva rohamozott az egyenlítésért, de Jiménez bravúrral védte Quinones közeli fejesét, így a Chivas megtartotta a 2-1-es vezetést a lefújásig.

Mivel a Club América csak ikszelt, a két csapat azonos pontszámmal áll a bajnokság második-harmadik helyén, pillanatnyilag három ponttal az éllovas Monterrey mögött, amely még nem lépett pályára a hétvégi fordulóban.

Tigres UANL – Chivas Guadalajara 1-2 (0-2)
Gólszerzők: Ibánez (87. – büntetőből), ill. Sepulveda (2.), Cisneros (34.)

 

A bajnokság aktuális állása