Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga MX: hatgólos meccsen győzött új edzőjével a Tigres – videóval

Vasárnapra virradóra “állati” rangadót rendeztek a mexikói bajnokság (Liga MX) 2023-as Clausurájának 6. fordulójában a “tigrisek” és a “pumák” közbenjárásával…

(Photo by Alfredo Lopez/Jam Media/Getty Images)

A hazai pályán fellépő esélyesebb Tigres UANL izgalmas mérkőzésen, 4-2-es győzelmet aratott a Pumas UNAM ellen és megőrizte veretlenségét az élmezőnyben. A nemzeti csapathoz távozó Diego Cocca helyett a monterrey-ieket immár az eddigi segédedző Marco Antonio Ruíz irányította. A vendégek lehetőségeivel indult a találkozó, azonban a 12. percben a Tigres szerezte meg a vezetést, amikor a Pachucától a közelmúltban átigazolt Nicolás Ibánez megszerezte az első gólját a csapat színeiben egy közeli találattal. Nem sokáig örülhettek a hazaiak, ugyanis a Pumas négy perccel később a szintén argentin Gustavo Del Prete volt eredményes egy labdaszerzést követően. Néhány perccel később mára újra a vendéglátóknál volt az előny, egy jobbról élesen középre lőtt labda kipattant a kapusról és a menteni igykevő Galindo már csak a saját kapujába tudta lőni azt. Nem sokkal a szünet előtt a Tigres tizenegyeshez jutott, melyet a helyi gólgyáros Andre-Pierre Gignac biztosan értékesített. A 3-1-es hátrány ellnenére a Pumas továbbra sem adta fel és a második félidőben aktívabban futballozott. A több lehetőséget kialakító vendégek a második etap derekánál zárkóztak közelebb, amikor Juan Dinenno a tizenhatos előteréből egy fordulás után nagyszerű lövéssel volt eredményes. Pár perccel később Dinenno akár ki is egyenlíthetett volna, azonban a Guzman bravúrral védte az estében végrehajtott lövését. A hajrában a hazaiak több ziccert is vezettek, majd a 90. percben Cordova harcias labdaszerzése után pazar keresztlabdát intézett a kapu elé, melyet Andre-Pierre Gignac kapásból vágott a hálóba, kialakítva a 4-2-es végeredményt.

A Clausurát 15 ponttal vezető városi rivális Monterrey mögé egy pontra felzárkózott a Tigres, míg a címvédő Pachuca a harmadik helyen tartózkodik. A most vereséget szenvedő Pumas ötvenszázalékos mérleggel a középmezőnyben, de még playoffot érő helyen tanyázik.

Tigres UANL – Pumas UNAM 4-2 (3-1)
Gólszerzők: Ibánez (12.), Galindo (24. – öngól), Gignac (44., 90. – az elsőt büntetőből), ill. Del Prete (16.), Dinenno (65.)

 

A bajnokság aktuális állása


Standings provided by Sofascore