Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Távozott a Tigres UANL vezetőedzője – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően, a mexikói bajnokságban (Liga MX) szereplő Tigres UANL bejelentette vezetőedzője távozását…

(Photo by Manuel Velasquez/Getty Images)

A mexikói sztárcsapat Tigres UANL azzal indokolta a novemberben kinevezett Diego Cocca búcsúját, hogy az argentin szakember elfogadta a lehetőséget, hogy a továbbiakban a mexikói válogatott szövetségi kapitánya legyen, ők pedig egy, a klub iránt teljes mértékben elkötelezett edzővel szeretnének dolgozni.

Az 50 esztendős tréner nagy népszerűségnek örvend Mexikóban, hiszen az Atlas Guadalajara edzőjeként megnyerték a 2021-es Aperturát és a 2022-es Clausurát. Cocca azelőtt hazájában is nyert egy bajnoki címet 2014-ben, amikor a Racing Clubot vezette az argentin bajnokság csúcsára. Továbbá 2011-ben a Santos Laguna, 2017 és 2018 között pedig a Tijuana csapatánál ugyancsak tevékenykedett már az országban, így a mexikói viszonyokat is jól ismeri.

A mexikói válogatott a világbajnokságon nem jutott tovább a csoportkörből, a torna után Gerardo Martino távozott a posztjáról.

A monterrey-i gárda új trénerének a klubnál három éve segédedzőként dolgozó Marco Antonio Ruízt nevezték ki.