Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az argentin sikeredző beismerte tévedését a díjnyertes kapitányról

A FIFA hétfői díjátadó gáláján a világbajnok argentin válogatott szövetségi kapitányát választották meg az év edzőjének…

(Photo by Christian Liewig – Corbis/Corbis via Getty Images)

A fiatal argentin szakember első komolyabb megbízatását tölti az argentin válogatott élén, 2018-as kinevezésekor a szakma kétkedve fogadta őt, ám Lionel Scaloni egyre több és több egykori kritikusát állítja maga mellé. A minap az argentinok korábbi kétszeres Copa América-győztes mestere, Alfio Basile ismerte be, hogy rosszul ítélte meg Scalonit:

“Azok közt voltam, akik annak idején nem értettek egyet a kinevezésével. Nos, nagyszerű munkát letörte a kritikusok szarvait, beleértve az enyémet is” – jegyezte meg a 79 éves egykori szakember.

A 44 esztendős tréner 2018 augusztusa óta 57 mérkőzésen vezette az Albicelestét, amely ebből 37 találkozót megnyert 15 döntetlen és mindössze öt vereség mellett. Menet közben az argentin válogatott három és fél éven át, 36 mérkőzésen át veretlen volt a vb-nyitómeccséig.

Scaloni regnálása alatt a “gauchók” megnyerték a 2021-es Copa Américát, valamint 2022-ben az Interkontinentális szuperkupát és a világbajnokságot.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!