Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a Liverpool 7-0-ra ütötte ki a Manchester Unitedet az Anfielden – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 26. fordulójában csapott össze egymással a Liverpool és a Manchester United, aminek egy hétgólos meccs lett az eredménye, de csak a Pool örülhetett. Gakpo-dupla, Darwin Nunez-dupa és a Szalah-dupla, míg a 7-0-ás végeredményt Firmino állította be. Hatalmas, történelmi vereségbe futott bele az MU, ami különösen rosszkor jött a jó formájukat tekintve. 

(Photo by Peter Byrne/PA Images via Getty Images)

A játék képét tekintve az első félidőben inkább a Liverpool játszott jobban, ám a Manchester United tűnt veszélyesebbnek. Az első helyzet az MU-nál volt, amikor Antony lőtt 20 méterről, a jobb alsót célozta meg, de Alisson kiütötte a labdát. A 26. percben Dalot beadása után Bruno Fernandes fejelt, a labda pedig centikkel ment csak el a bal kapufa mellett. A 42. percben már lesgólig is eljutott a Manchester United, amikor Fernandes beadása után Casemiro fejelt a kapuba, de egyértelműen lesen volt. A 43. percben azonban mégis a Liverpoolnak sikerült megszereznie a vezetést, amikor Robertson indította Gakpót, aki befelé tolta a labdát Varane mellett, majd 12 méterről a bal alsóba lőtt. Ezzel zárult az első játékrész.

A második félidőre úgy jött ki a Liverpool, mintha vért ivott volna, és elképesztő gálát rendezett, az MU teljesen szétesett és összezavarodott. Már rögtön a 47. percben megszerezte a második találatát a Pool, ekkor Elliott bombázta középre a labdát, majd Darwin Núnez fejelt 5 méterről a kapu közepébe. Innen pedig már nem volt megállás. Az 50. percben jött a harmadik Gakpo duplájával, a hollandot Szalah ugratta ki, majd De Gea mellett a kapu jobb oldalába lőtt. Az 54. percben ott lehetett volna a szépítés a United előtt, amikor Alisson rosszul vette át a labdát, amire le is csapott Bruno Fernandes, de az utolsó pillanatban a brazil kapus közbe tudott avatkozni. A 66. percben azonban már a negyedik gólját lőtte a Liverpool, amikor egy kontra végén Darwin Nunez passzolta a labdát Szalah-nak, aki 14 méterről bombázta azt a hálóba úgy, hogy a lécről vágódott a labda a kapuba. A 73. percben ismét szépíthetett volna az MU, akkor Rashford találta el a bal kapufát kicsit kisodródva. A 75. percben viszont jött az ötödik, Henderson ívelt be, Darwin Núnez pedig a bal felső sarokba csúsztatott. Itt azonban még nem állt le a Pool, a 83. percben jött a hatodik gól is, itt Firmino lőtte a védőbe a labdát, ami így épp Szalah elé került, az egyiptomi pedig 4 méterről lőtt a hálóba. Ez már így is nagyon csúnya vereség volt, de a 88. percben érkezett a kegyelemdöfés, és a hetedik gól: Szalah indította Firminót, aki 5 méterről De Gea lábai között lőtt a kapuba. Ezzel zárult végül a mérkőzés, nyolcadik gól már nem érkezett, de így is történelmi vereségbe futott bele a Manchester United.

Liverpool – Manchester United 7-0 (1-0)
Helyszín: 
Anfield (Liverpool) Vezette: Andy Madley
Gólszerzők:
Gakpo (43. 50.), Darwin Nunez (47. 75.), Szalah (66. 83.), Firmino (88.) ill.-
Sárga lapok: Fabinho (41.), Szalah (84.) ill. Antony (53.), Lisandro Martinez (61.), McTominay (65.)
Kiállítás: ill.-

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson – Henderson (Bajcetic, 78.), Fabinho (Milner, 79.), Elliott (Jones, 85.) – Szalah, Gakpo (Firmino, 79.), Darwin Núnez (Diogo Jota, 78.). Menedzser: Jürgen Klopp

Manchester United: De Gea – Dalot, Varane, Lisandro Martínez (Malacia, 77.), Shaw – Casemiro (Subitzer, 77.), Fred (McTominay, 59.) – Antony, Bruno Fernandes, Rashford (Elnaga, 85.)– Weghorst (Garnacho, 59.). Menedzser: Erik ten Hag

A 26. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Manchester City – Newcastle United 2-0
Arsenal – Bournemouth 3-1
Aston Villa – Crystal Palace 1-0
Brighton – West Ham United 4-0
Chelsea – Leeds United 1-0
Wolverhampton – Tottenham 1-0
Southampton – Leicester City 1-0

Vasárnap:
Nottingham Forest – Everton 2-2
Liverpool – Manchester United 7-0

Hétfő:
21:00 Brentford – Fulham (Tv: Aréna 4)

A bajnokság aktuális állása: