Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Liverpool lejáró szerződésű játékosára vetett szemet az Atlético Madrid – sajtóhír

A “matracosok” vezetőedzője, Diego Simeone mindenképpen szeretné a csapatában tudni a “vörösök” labdarúgóját a következő szezontól.

(Photo by Michael Regan/Getty Images)

A Fichajes értesülései szerint az Atlético Madrid szeretné leigazolni Roberto Firminót, akinek szerződése az utolsó évében van a Liverpoollal, amelyet nem kíván megújítani, így ingyen csatlakozhat a spanyolokhoz a rutinos játékos.

Az 55-szörös brazil válogatott labdarúgó 2015-ben igazolt a “vörösökhöz” a Hoffenheimtől 41 millió euróért cserébe. Az angol együttesnél eleinte kirobbanthatatlan volt a kezdőből, de az utóbbi két szezonban kiszorult, és már több esetben csak csereként számított rá Jürgen Klopp. Firmino éppen ezért sem akar hosszabbítani, ugyanis több játékpercet szeretne, nem csak akkor, ha éppen valaki sérült vagy éppen pihentetni kell a kezdőjátékosokat.

Habár a német mester az elmúlt két szezonban sokat hanyagolta a brazilt, a jelenlegi idény elején sok sérülés miatt rendszeres játéklehetőséget kapott és sokak szerint csapata legjobbja volt a világbajnokság előtti időszakban. A 31 éves csatár minden versenysorozatot figyelembe véve 354 mérkőzésen jutott szóhoz a liverpooli csapat színeiben, amelyeken 108 gólt és 79 gólpasszt jegyzett.