Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Csercseszov: “A német bajnokság erősebb, mint a magyar”

Az Európa-liga nyolcaddöntőjére készülő Ferencváros vezetőedzője a Bayer Leverkusen elleni párharc esélyeit is elemezte…

(Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

A Ferencváros vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov a TASZSZ orosz állami hírügynökségnek elmondta, hogy bár a Bayer Leverkusen kétségtelenül erősebb bajnokságból érkezik, mindent meg fognak próbálni a továbbjutásért. Ugyanakkor a sérülések sem könnyítették meg a zöld-fehérek boldogulását:

“Jó a keretünk, ami az egyetlen negatívum, hogy most öten sérültek, ezek a sérülések ráadásul meglehetősen súlyosak. Mondhatni, hogy ez egy kihívás, de egyszerre öt az kicsit sok. Egy Bundesliga-csapattal játszunk. A német bajnokság erősebb, mint a magyar, ám ez önmagában nem jelent semmit. A csoportkörben francia és török klubot is megelőztünk. Azt nem akarom most elmondani, hogy mik a Bayer erősségei és gyengeségei, megteszem ezt a csapat előtt.”

“Volt egy megbeszélés a klubnál, amely során az a döntés született, hogy a Puskás Arénában fogadjuk a Leverkusent – ezt én is támogattam. A stadion befogadóképessége több mint 60 ezer, reméljük, telt ház lesz! Játszottam a régi Népstadionban, az előző Magyar Kupát pedig a Puskásban nyertük meg a Fradival – a stadion tehát ismerős lesz számunkra, örülünk is neki” – tette hozzá a szakember.

Csercseszov elárulta, hogy miben más mostani munkahelye a korábbiakhoz képest: “A legfontosabb különbség az, hogy csapatunkban tizenöt országból, minden kontinensről vannak játékosok. Ez nem rossz vagy jó dolog, hanem érdekes adottság. Eltérő a labdarúgók hozzáállása, nyelve, és mindenkivel tudni kell kapcsolatot teremteni. Ennek a módját pedig egyetlen edzői tanfolyamon sem tanítják.”

A párharc első mérkőzését csütörtökön Leverkusenben rendezik, a visszavágóra egy héttel később Budapesten a Puskás Arénában kerülhet sor.