Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mexikó: komoly kritikát fogalmazott meg a leköszönt kapitány!

Mint ismert, a Mexikói Labdarúgó-szövetség a sikertelennek elkönyvelt katari világbajnokságot követően elköszönt az amúgy sem túl nagy népszerűségnek örvendő Gerardo ‘Tata’ Martinotól. A 60 esztendős szakember pár hónappal később nyilvánosan beszélt érzéseiről, egy komolyabb kritikát is megfogalmazva.

(Photo by Zhizhao Wu/Getty Images)

 

Egy biztos, nem lesz népszerűbb az argentin szakember Mexikóban, azok után, hogy a Diego Cocca vezetésével újjáalakuló válogatottnak eléggé árnyalt jövőképet jósolt.

“A mexikói futballban már megcsendültek a vészharangok. Sajnos a mexikói futballt nagyon sok összetevő veszi körül, így nem is feltétlenül a játékosokban kell keresni a hibást. Ha szeretnének javítani a dolgaikon, a válogatott szereplésén, komoly változásokra van szükség! Sok embernek van igen komoly ráhatása a futballra, kívülről!” – idézi Martino nyilatkozatát az As című lap.

“A kapitányi időszakom legelejét nevezném egyedül sikeresnek. Ezt követően hamar megértettem, hogyan mennek Mexikóban a dolgok. Sajnos igazam lett, nem változtak a dolgok, és attól félek nem is nagyon fognak, így az új kapitány is könnyen egy hasonló helyzetben találhatja magát. Nehéz időszak elé néz a válogatott a következő, 2026-os világbajnokságig. Nem látom túl fényesen a jövőt!” – folytatta Martino, majd igyekezett egy példával is szemléltetni a mexikói helyzetet.

“Mondok egy példát. A mexikói bajnokságban azt mondják, hogy 8-12 millió eurót is érő játékosok futballoznak. Ezek a játékosok mégsem, vagy csak nagy nehézségek árán tudnak Európába szerződni, a fejlődés reményében. Úgy tűnik, ezt is nagyon rosszul mérik fel, hiszen amit Mexikóban gondolnak egy játékosról, azt Európában másik szemüvegen keresztül nézik.” – így Martino, aki jelenleg a visszatérésre készül a futball körforgásába.