Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl: a West Ham és a Nice is idegenben szerzett előnyt

Csütörtökön a kora esti órákban három mérkőzést rendeztek meg az Európa-konferencialiga nyolcaddöntőinek első felvonásai között…

(Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)

A csoportkört százszázalékos teljesítménnyel abszolváló West Ham United esélyeshez méltóan, 2-0-s győzelmet aratott a ciprusi AEK Larnaca vendégeként. A “kalapácsosok” mindkét találatát Mihail Antonio szerezte az első félidő hajrájában, a második játékrészben a hazaiak hiába igyekeztek, a szépítés sem jött össze számukra. Az AEK két magyar légiósa közül Nikolics Nemanja az 59. percben állt be csereként, míg Gyurcsó Ádám sérülés miatt továbbra sem léphetett pályára. A hazaiak bár tisztesen helytálltak, képtelenek voltak ennél jobban megnehezíteni a WHU boldogulását, így a londoni visszavágó alighanem csak formalitásnak tűnik.

AEK Larnaca – West Ham United 0-2 (0-2)
Gólszerzők:ill. Antonio (36., 45+2.)

Az Anderlecht és a 2021-es El-győztes Villarreal 1-1-es döntetlent játszott egymással a párharc első mérkőzésén Belgiumban. Az első félóra végéhez közeledve a “sárga tengeralattjáró” szerzett vezetést Manu Trigueros találatával, melyre a hazaiak az 57. percben tudtak válaszolni a dán Anders Dreyer jóvoltából. A hátralévő bő félórában bár mindkét csapat előtt adódtak még lehetőségek, egyik csapat sem talált be többször, így a visszavágóra maradt a döntés, melyet a spanyolok várhatnak előnyösebb helyzetből.

RSC Anderlecht – Villarreal 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Dreyer (57.), ill. Trigueros (28.)

A francia bajnokságban remekül szereplő OGC Nice a vártnak megfelelően kőkemény mérkőzést játszott a Sheriff Tiraspol otthonában, ám Didier Digard-ék 1-0-s győzelmet arattak idegenben. Az odavágót eldöntő találat az első félidő ráadásában született, amikor a korábban a felnőttek közt mindössze két bajnokin játszó 18 éves marokkói Ayoub Amraoui megszerezte az első gólját. A Dnyeszter mentiek a második félidőben biztosan állták a sarat és több egyenlítési lehetőségük adódott, ám kénytelenek voltak fejet hajtani a nagyobb tudás előtt.

Sheriff Tiraspol – OGC Nice 0-1 (0-1)
Gólszerzők:ill. Amraoui (45+3.)

Európa-konferencialiga, nyolcaddöntő, az első mérkőzések eddigi eredményei és további programja

Kedd:
Lazio – AZ Alkmaar 1-2

Csütörtök:
AEK Larnaca – West Ham United 0-2
RSC Anderlecht – Villarreal 1-1
Sheriff Tiraspol – OGC Nice 0-1
21:00 FC Basel – Slovan Bratislava
21:00 Fiorentina – Sivasspor
21:00 KAA Gent – Istanbul Basaksehir
21:00 Lech Poznan – Djurgarden