Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: “Amíg csak lehet, folytatni szeretném!”

Frenkie de Jong után a Barca újabb kulcsembere nyilatkozott a jövőjéről: Robert Lewandwoski a Barca Magazine-nak adott interjújában tett így.

“Hogy meddig leszek a Barcában? Nem tudom a választ, de őszintén nem is foglalkoztat a kérdés. Úgy érzem pár évem még van a legmagasabb szinten, és itt nem 1 vagy 2 szezonra gondolok. Örülök, hogy ide igazoltam, amíg csak lehet, maradni szeretnék és sikeres lenni a klubbal.” – kezdte gondolatmenetét a jövőt illetően 34 esztendős, akinek 2026-ig szól a szerződése a katalán fővárosban.

“Most már pontosan értem, mit jelent az, hogy ‘a Barca több mint egy klub’ (‘Més que un club’ – a katalánok jelmondata – a szerk.). Ismertem ezt a mondatot, aminek csak akkor értheti meg az ember a pontos jelentését, ha Barcelonába jön. Ahogy a klubnál zajlanak a mindennapok, ahogyan a szurkolók együtt lélegeznek a csapattal, figyelnek a játékosokra… Ezt át kell érezni!” – folytatta Lewandowski, aki saját szerepéről a következőket mondta még.

“A gólok mellett a tapasztalatommal és a személyiségemmel is a csapat segítségére szeretnék lenni. Győztes típus vagyok, nyerni szeretek. Örülök, hogy a fiatal játékosok felnéznek rám, örülök, ha motiválhatom őket, mentálisan a segítségükre lehetek. A sikeres csapaton belül mindennek a helyére kell kerülnie. A Barca új útra lépett Xavival. Folyamatosan fejlődünk a szezon során. Sokan felhozzák, hogy a 10 évvel ezelőtti csapat szebb futballt játszott, ami lehet, hogy igaz, de ennyi idő alatt a futball egésze megváltozott, felgyorsult. Ami akkor működött, az ma már nem olyan biztos, hogy működne.” – így Lewandwoski, aki elmondta azt is, hogy szeretne bajnok lenni, ahogy a kupában is révbe érne a katalánokkal.