Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: elkötelezte magát a katalánok mellett a kulcsember!

Az elmúlt nyár egyik nagy slágertémája volt, hogy az FC Barcelona vajon megválik-e Frenkie de Jongtól. A holland középpályás a Manchester United és a sajtó nagy nyomása ellenére végül maradt a katalán fővárosban, amit úgy tűnik, egyáltalán nem bánt meg, sőt!

De Jong a katalán RAC-1 rádió ‘Tu dirás’ című műsorának vendége volt, ahol egyértelműen állást foglalt a jövője és a Barca kapcsán.

“Mindig is elkötelezett voltam a Barca iránt. Az elmúlt nyáron egy pillanatig sem aggódtam, hiszen pontosan tudtam, hogy mit szeretnék. Boldog vagyok Barcelonában, szeretem a klubot, a várost, örülök, hogy részese lehetek egy nagyszerű csapatnak. Mindig is arról álmodtam, hogy a Barca futballistája leszek, és sikereket érhetek el a klubbal. Ez továbbra sem változott, sőt! Szeretnék itt maradni még hosszú-hosszú évekig.” – fogalmazott a katalán drukkerek nagy örömére a holland játékos, aki hozzátette azt is, hogy nagyszerű a kapcsolata Xavival, akinek a kezei alatt még jobb játékossá érett.

Frenkie de Jong a személyes ambíciói után választ adott arra a kérdésre is, hogy mikor tartaná sikeresnek a Barca idei szezonját.

“Sajnos a Bajnokok Ligája nem úgy alakult idén sem a számunkra, ahogyan azt szerettük volna. Ugyan már nem állunk Európában, de azt gondolom, ha Spanyolországban megnyernénk a La Ligát és a Király-kupát, a már meglévő Szuperkupa mellé, elégedettek lehetnénk, hiszen ez is egy fantasztikus siker lenne. A célunk az, hogy további trófeákat nyerjünk. Erős csapatunk van, remek a hangulat az öltözőben, mindenkit egy cél vezérel: a siker.” – így a korábbi Ajax-játékos, hozzátéve még, hogy jövőre jobban kell koncentrálniuk az európai kupaszereplésre.