Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Futsal vb-selejtező: ellenfelet kapott a magyar válogatott

A magyar futsalválogatott a második helyen végzett az előző világbajnoki selejtezőcsoportjában, így pótselejtezőt játszik a kvalifikáció elitkörében való részvételért…

A pénteki sorsoláson eldőlt, hogy a magyar futsalválogatott Belgium ellen lép pályára az áprilisban esedékes pótselejtezőkön.

A 12 selejtezőcsoportból az elsők mellett a négy legjobb második egyenes ágon továbbjutott az elitkörbe, a mieink azonban pótselejtezőn biztosíthatják be a vb-részvételt.

Belgium eddig három világbajnokságon vett részt (Magyarország egyszer, 1989-ben volt tagja a mezőnynek), a csoportküzdelmeket két győzelemmel és két vereséggel zárta. A magyar válogatott a 30., a belga a 31. helyen áll a nemzetközi szövetség világranglistáján.

“A hét lehetséges ellenfélből az egyik legerősebbet kaptuk. A belga válogatottat nagyszerű egyéni képességekkel rendelkező játékosok alkotják, ennek megfelelően az egyéni teljesítmények dominálnak a mérkőzéseiken. Nehéz dolgunk lesz, csak egységes csapatként lehet esélyünk a továbbjutásra, de mindent megteszünk a továbbjutás érdekében”“– mondta az mlsz.hu-n Turzó József a sorsolás után.

A mérkőzéseket április 10. és 19. között rendezik meg.

Amennyiben a magyar válogatott továbbjut a párharcból, részt vehet a 20 csapatot tömörítő elitkörben, ahonnan kvalifikációt lehet nyerni a 2024-es világbajnokságra.