Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Futsal vb-selejtező: nem sikerült legyőzni a horvátokat

A magyar futsalválogatott sorsdöntő világbajnoki selejtezőt játszott kedden kora este Debrecenben Horvátország ellen…

A magyar válogatott nagy küzdelemben 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán Horvátország ellen. Noha az első helyezet a mieink előtt adódott, az első játékrész első felében a horvátok domináltak. Nyolc perc elteltével egy ígéretes magyar akció Fekete Márk erős lövésével zárult, melyet azonban a horvát kapus bravúrral hárított. A játékrész második felében a mieink próbálkoztak többet, de kevés igazán nagy lehetőséget tudtak kialakítani. Menet közben a horvátok előtt is adódtak lehetőségek, de Alasztics remek védéseket mutatott be. Nem sokkal a szünet előtt a mieink egy kontra végén veszélyeztettek, azonban Vas lövését Primic védte, az ismétlést pedig Fekete Olivér nem tudta éles szögből a kapuba juttatni. Kisvártatva egy remek magyar támadás végén Hajmási visszapasszából Dróth veszélyeztetett. A hazaiak hiába játszottak aktívabban, nem sikerült feltörni a horvátok zárt védekezését, a kevés érdemi lehetőség pedig kihasználatlanul maradt.

A második félidőt ugyancsak a horvátok kezdték jobban, Peric helyzeténél Alasztics bravúrral védett, Kustura pedig közelről képtelen volt bepofozni a kipattanót. Pár percel később egy bal oldali középre adás után Mataja pörgetése találta el a felső lécet. A játékrész derekánál váratlanul sikerült megszerezni a vezetést, miután Pál Patrik laposan elvégzett szabadrúgása meglepte Primicet, a labda a rövid alsóban kötött ki. A horvátok még jobban felpörögtek a magyar góltól, Alaszticsnak nagy védést kellett bemutatni Kuraja bombájával szemben, majd Jelovcic közeli kísérleténél is hárított. Tovább rohamoztak a vendégek, akik egyre feszültebbek voltak a kimaradt lehetőségek miatt, Alasztics azonban hibátlanul tette a dolgát a gólvonal előtt. Az utolsó négy percben a horvátok már öt a négy ellen próbálkoztak, és végül Luka Peric oldalsó lövése a magyar kapus lábai között a kapuban kötött ki. Ezt követően a magyarok próbálkoztak létszámfölényben, de nem tudtak újabb gólt szerezni, így kellett érni az 1-1-es döntetlennel.

A magyar válogatott így nem jutott be egyenes ágon az elitkörbe, hanem a playoff-ban fog játszani egy másik csoportmásodikkal a legjobb 20 csapat közé kerülésért.

Magyarország – Horvátország 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Pál P. (30.), ill. Peric (58.)

A csoport végeredménye

(Tabella: eredmények.com)