Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Futsal: sorsdöntő vb-selejtező előtt a magyar válogatott

A magyar futsal-válogatott kedd este a továbbjutás szempontjából sorsdöntő vb-selejtezőt fog vívni Horvátország ellen…

A magyar futsalválogatott kedd este 18:15-től lép pályára Horvátország ellen a a vb-selejtező utolsó fordulójában Debrecenben. Amennyiben a mieink megnyerik a mérkőzést, pótselejtező nélkül jutnak a kvalifikációs sorozat elitkörébe, a legjobb 20 csapat közé.

Ha sikerülne legyőzni a már biztos csoportelső horvátokat, akkor – a többi eredmény függvényében – akár pótselejtező nélkül bejuthatnánk a következő szakaszba, pontvesztés esetén áprilisban biztosan pótselejtező vár a mieinkre. A mostani körből a 12 csoportelső és a négy legjobb csoportmásodik automatikusan kvalifikálja magát a 20 csapatos elitkör mezőnyébe, a maradék nyolc csoportmásodik playoff-kört játszik egymással a fennmaradó négy helyezést. Végül a 2024-es vb-re hét európai csapat kvalifikálhatja magát az elitkörből (az öt csoportelső és a pótselejtező-párharcok győztesei).

A magyar csapat célja természetesen a győzelem, ehhez viszont bravúrra lesz szükség, a horvátok ugyanis a világranglistás helyezésük és az előző évek eredményei alapján is előttünk járnak. A selejtezősorozat első meccsén, Horvátországban 5-1-re győztek a mieink ellen. A horvátok számára már tét nélküli lesz a meccs, mégis a legerősebb keretükkel érkeztek Debrecenbe, de a mieink felkészültek a feladatra:

“Jól sikerült az Izrael elleni mérkőzés, elsősorban a második félidőnk. Rendben volt a koncentráció, bejöttek a taktikai húzásaink, ennek lett az eredménye a nagy különbségű győzelem. Az előző négy hónapban sokat lépett előre a válogatott mentálisan, ennek is köszönhető, hogy jóval hatékonyabban tudtuk megvalósítani a taktikai tervünket. De nemcsak mentálisan, hanem fizikálisan is sokat javultunk az elmúlt hónapokban, úgy érzem, egységesebbek vagyunk, nagyobb a csapaton belüli kohézió, ami ugyancsak meghatározó lehet a soros tétmérkőzéseinken. Nehéz meccs vár ránk kedden, de hiszünk abban, hogy legyőzhetjük a horvátokat. Fontos lesz, hogy milyen napot fog ki a csapat és milyet az ellenfél, de optimizmusra ad okot, hogy egységesek, céltudatosak vagyunk, mindenki extra motiváltan fog játszani, és taktikailag is alaposan felkészültünk a találkozóra”

– mondta az mlsz.hu-nak az Izraelben nagyszerű teljesítményt nyújtó, két gólt szerző Dávid Richárd.

A horvátok elleni, sorsdöntő mérkőzés kedd este 18:15-től kezdődik a debreceni Főnix Arénában.