Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fortuna Liga: győzelemmel kezdte a rájátszást, növelte előnyét a DAC – videóval

A szlovák bajnokság (Fortuna Liga) felsőházi rájátszásának első fordulójában az alapszakaszt megnyerő FC DAC 1904 gárdája a hatodik helyezett Besztercebánya otthonában lépett pályára vasárnap…

 

A bajnokságot vezető FC DAC 1904 háromgólos előnyről aratott 3-2-es győzelmet a Besztercebánya vendégeként. A felvidékiek már az első öt perc végén megszerezték a vezetést, miután a századik dunaszerdahelyi meccsét játszó Blackman passzából Nikola Krsztovics volt eredményes. A folytatásban adódtak lehetőségek a hazaiak előtt is, de újabb gólt ismét a DAC szerzett, miután az első félóra végén Nebyla bal oldali beadását ismét Nikola Krsztovics bólintotta a hálóba. Sőt, néhány perccel később a montenegrói csatár önmaga és csapata harmadik gólját is megszerezte, miután Blackman elfutását követően lőtt a kapuba. A villámrajtot vevő szerdahelyiek az első 45 perc után 3-0-ra vezettek. A folytatásban szépítettek a hazaiak, miután egy óra elteltével Robert Polievka bombázott a hálóba a tizenhatos vonaláról. A hazaiak új erőre kaptak, hogy visszajöhetnek a meccsbe és további veszélyes akciókat vezettek, majd az utolsó tíz percen belül egy újabb találattal zárkóztak még közelebb a frissen becserélt Matej Franko góljával. Ennél közelebb azonban már nem jöttek, egyenlíteniük nem sikerült, a DAC egygólos győzelemmel indította a rájátszást.

A szerdahelyiek magyar légiósai közül Kalmár Zsolt nem lépett pályára, Szánthó Regő csereként húsz percet játszott, míg Veszelinov Dániel a cserekapus szerepét töltötte be.

Menet közben a második helyezett Slovan Bratislava elvesztette az első fordulós mérkőzését, így DAC máris négy pontra növelte előnyét az élen.

Besztercebánya – FC DAC 1904 2-3 (0-3)
Gólszerzők: Polievka (60.), Franko (84.), ill. Krsztovics (4., 31., 35.)

 

A bajnokság aktuális állása