Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyol szakembert neveztek ki az ecuadori válogatott élére – HIVATALOS

Gustavo Alfaro távozása után az ecuadori szövetség kijelölte az új szövetségi kapitányát, akivel a következő világeseményeken indulhatnak harcba…

(Photo by Mike Hewitt – FIFA/FIFA via Getty Images)

Az ecuadori labdarúgó-szövetség tájékoztatása értelmében a 2026-os világbajnokságig Félix Sánchez lett az ecuadori válogatott új szövetségi kapitánya, aki a 2022-es világbajnokságon még a házigazda katari válogatottat irányította.

A 47 esztendős katalán szakember nem rendelkezik játékosmúlttal, 1996-tól a Barcelona akadémiáján dolgozott. Sánchez egy évtizeden át korosztályos csapatokat irányított a Barcánál, majd 2006-tól egészen tavaly évéig Katarban vállalt feladatokat. Eleinte ott is az utánpótlásban dolgozott egy akadémián, majd különöböző korosztályos válogatottak trénere volt. Menet közben 2014-ben az U19-es csapattal megnyerte, 2018-ban pedig az U23-asokkal a harmadik helyen végzett a korosztályos Ázsia-kupán. 2017-ben vette át a katari felnőtt válogatott irányítását, mellyel Ázsia-bajnok lett 2019-ben és felkészíthette a csapatot az ország történetének első vb-szereplésére.

Katar a hazai rendezésű tornán háromból három vereséggel végzett, a katari válogatott képességei azonban behatároltak voltak.

A számtalan tehetséges fiatal játékossal bíró dél-amerikai válogatottnál Sánchez akár nagyobb dolgokat is elérhet az elkövetkezendő három év folyamán.