Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: kiszenvedte a továbbjutást az Inter – videóval

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek visszavágóit folytatták a héten, a keddi játéknapon a két mérkőzés egyike pedig a Porto és Inter közötti összecsapás volt, amelyet az olaszok várhattak kényelmesebb helyzetből.

(Photo by Jose Manuel Alvarez/Quality Sport Images/Getty Images)

A Porto már rögtön a 3. percben kiegyenlíthette volna a párharc állását, azonban Uribe életerős távoli lövése centikkel elkerülte az Inter kapuját. A 18. percben is egy átlövéssel próbálkoztak a hazaiak, Dumfries vesztett labdát, majd Eustaquióhoz került a játékszer, ő pedig kiválóan vette célba a rövid alsót, de Onana bravúrral hárítani tudott. Ezt követően összekapta magát az Inter is és egy gyors kontra végén Dzeko lőhetett ígéretes helyzetből, viszont Diogo Costa nagy védést mutatott be. A vendégeknek még ezenkívül voltak ígéretes átlövései, de gólt nem sikerült szerezniük és a hazaiaknak sem, habár a 40. percben közel álltak hozzá, azonban Dimarco óriásit mentett, amikor blokkolta Evanilson gólba tartó lövését. A szünetre így 0-0-ás döntetlennel mehettek a csapatok.

A második játékrész nem sikerült túlságosan izgalmasra, a portugálok próbáltak jönni előre a vezetésért és egy esetleges továbbjutásért, míg az olaszoknak egész végig úgy festett, hogy tökéletesen megelégszenek a 0-0-ás döntetlennel. A Porto komolyabb ziccerig nem jutott el egészen a hajráig, végig átlövésekkel próbálkoztak kevesebb sikerrel, ha esetleg volt egy jól eltalált lövés, akkor Onana rendre résen volt és hárítani tudott vagy éppen Dumfries mentett óriásiakat. A hosszabbításban rendre küldték a labdákat a kapu elé a portugálok, de nem volt szerencséjük, mert két alkalommal is csak a kapufát találták el Taremi és Grujic fejese révén, így 0-0-val ért véget a mérkőzés. Az Inter pedig a gólnélküli döntetlennel továbbjutott a legjobb 8 közé, ugyanis az első mérkőzést 1-0-ra megnyerték egy 86. percben szerzett Lukaku góllal, a Porto pedig hiába küzdött nagyot, búcsúzik a Bajnokok Ligájától.

Porto – Inter 0-0 (0-0); továbbjutott az Inter 1-0-ás összesítéssel
Helyszín: Estádio do Dragão (Porto), Vezette: S. Marciniak (lengyel)
Gól:
Sárga lap: Pepé (79.) ill. Darmian (33.), Dzeko (69.), Acerbi (90.)
Kiállítva: Pepé (90+7.)

Porto: Costa – Pepé, Cardoso, Marcano, Zaidu (Wendell 85.) – Eustaquio (Franco 70.), Uribe (Danny Namaso 85.), Grujic, Galeno – Evanilson (T. Martínez 70.), Taremi. Vezetőedző: Sergio Conceicao

Inter: Onana – Darmian (Skriniar 80.), Acerbi, Bastoni (De Vrij 74.) – Dumfries, Barella (Brozovic 80.), Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco (D’Ambrosio 70.), L. Martínez, Dzeko (Lukaku 70.). Vezetőedző: Simone Inzaghi

A mérkőzés videós összefoglalója:

A nyolcaddöntők visszavágóinak eredményei és további programja:

03.07. Kedd:
Chelsea – Borussia Dortmund 2-0
Benfica – Club Brugge 5-1

03.08. Szerda:
Bayern München – PSG 2-0
Tottenham – AC Milan 0-0

Kedd:
FC Porto – Inter
Manchester City – RB Leipzig 7-0

Szerda:
21:00 Real Madrid – Liverpool
21:00 Napoli – Eintracht Frankfurt