Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Erling Haaland történelmi estéje volt a Lipcse elleni!

Az RB Leipzig elleni kiütéses siker alkalmával öt gólt szerző Erling Haaland teljesítménye természetesen újabb rekordokat ért a norvég csatársztár számára.

Haaland ugyanis megszerezte a 30. BL-találatát is, mindezt 22 évesen és 236 naposan, amivel átadta a múltnak Kylian Mbappé korábbi csúcsát! A franciák klasszisa 22 éves és 352 napos volt akkor, amikor legfiatalabb játékosként eljutott a 30-as határig (…) Itt szükséges megemlítenünk, hogy a Bajnokok Ligájában immáron a 10-es, a 20-as és most már a 30-as mérföldkőhöz is Haaland ért el legkorábban (…)

(…) A ‘legfiatalabb’ gólszerző mellett a leggyorsabb is Erling Haaland lett az, aki 30 gólt szerzett az elitsorozatban, hiszen a Lipcse elleni volt a norvég klasszis 25. meccse a Bajnokok Ligájában, szemben Ruud van Nistelrooy korábbi 30 meccses csúcsával!

Haaland ötödik találatának további jelentősége is volt, hiszen ez volt a 39. gólja a szezonban, amivel Tommy Johnsont lehagyva a immáron ő az egy idényen belül legtöbb gólt jegyző City-játékos – És még csak márciust írunk!

További érdekesség még, hogy Lionel Messi és Luiz Adriano mellett Haaland a harmadik játékos, aki öt gólt tudott szerezni a Bajnokok Ligájában – A City támadója azonban messze lekörözte Messit és Adrianot: míg előbbinek 84, utóbbinak 87 játékperc állt rendelkezésére, a találkozón lecserélt Haaland 57 perc alatt zörgette meg 5 alkalommal a lipcseiek hálóját!

 

(Borítókép: Photo by Marc Atkins/Getty Images)