Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

UEFA Ifjúsági Liga: az AZ Alkmaar kiütötte a Real Madridot – videóval

Az UEFA Ifjúsági Liga 2022-2023-as kiírásában a keddi és a szerdai napon tartják a negyeddöntők mérkőzéseit, melyet követően eldől, hogy mely csapatok jutnak be a négyes döntőbe…

(Photo by ANP via Getty Images)

Az előzetesen esélytelenebbnek tartott AZ Alkmaar U19 ellentmondást nem tűrő játékkal, félidőnként két-két gólt szerezve, 4-0-ra kiütötte a Real Madrid U19 csapatát a sorozat negyeddöntőjében és bejutott a legjobb négy közé. A spanyol gárda aktívabban kezdte a mérkőzést, azonban a kezdeti fölényét nem tudta találat formájában nyomatékosítani. Az első játékrész derekánál a hollandok kerültek lépéselőnybe, miután egy szöglet utáni lecsorgó labdát Daniel Beukers a földön ülve sodort közelről a hálóba Pineiro del Alamo kapust megelőzve. Néhány perccel később Ernest Poku lépett ki ziccerben több védő gyűrűjében, akik azonban képtelenek voltak megállítani, így lendületből a hálóba lőtt. A Realnak csak kisebb helyzetei adódtak, azonban az AZ könnyen növelhette volna előnyét még a szünet előtt, végül azonban nem szereztek újabb gólt. A második félidőben a spanyol csapat próbálkozott, de az AZ jól védekezett, miközben a hazaiak többször is kontrákból veszélyeztettek. Bő tíz perccel a találkozó vége előtt a vendéglátók minden kérdést eldöntöttek, a csapatkapitány Mexx Meerdink közvetelen közelről volt eredményes. A hajrában a teljesen kinyíló Realt újból lekontrázták, Daniel Beukers pedig balról befelé húzva lőtt közelről a hosszú sarokba, így hátvéd létére duplázott, az Alkmaar pedig kiütéses győzelmet aratott.

AZ Alkmaar U19 – Real Madrid U19 4-0 (2-0)
Gólszerzők: Beukers (25., 85.), Poku (29.), Meerdink (78.), ill.

 

A szerda esti mérkőzésen tovább folytatódott a Hajduk Split U19 tündérmeséje, ugyanis a meglepetésre idáig eljutó horvát gárda 1-1-es döntetlen után tizenegyesrúgásokkal diadalmaskodott a Borussia Dortmund U19 otthonában. A hazaiak léptek fel kezdeményezőbben, azonban képtelenek voltak feltörni a horvátok zárt védekezését, így az első félidő gól nélküli döntetlennel zárult. A második játékrészben sem történt változás a játék képét illetően, azonban a BVB fiataljai továbbra sem voltak kellően élesek a kapu előtt. Ezzel szemben az utolsó húsz percen belülre érve a Hajduk megszerezte a vezetést Mate Antunovic találatával. A horvátok nem sokáig örülhettek, percekkel későbba Dortmund büntetőhöz jutott, melyből a holland Julian Rijkhoff egyenlítette ki a meccs állását. A rendes játékidő végéig újabb találat nem született, a 90 perc 1-1-re végződött. Ezt követően azonnal tizenegyesrúgásokra került sor, amely során sokáig egyik csapat sem tudott hibázni. Minden kísérlet bement, azonban a kilencedik párban Mane hibája után Kavelj betalált, így a splitiek lesznek ott a négyes döntőben.

Borussia Dortmund U19 – Hajduk Split U19 1-1 (0-0) – tizenegyesekkel: 8-9
Gólszerzők: Rijkhoff (76. – büntetőből), ill. Antunovic (72.)

 

UEFA Ifjúsági Liga, a negyeddöntők eredményei

Kedd:
Sporting CP U19 – Liverpool U19 1-0
AC Milan U19 – Atlético Madrid U19 2-0

Szerda:
AZ Alkmaar U19 – Real Madrid U19 4-0
Borussia Dortmund U19 – Hajduk Split U19 1-2 – tizenegyesekkel

A négyes döntő mérkőzéseit április 21. és 24. között rendezik az UEFA nyoni központjában.