Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2030: Marokkó csatlakozott a spanyol-portugál pályázathoz – HIVATALOS

A keddi napon megerősítésre került, hogy Marokkó Spanyolországgal és Portugáliával közösen pályázik a 2030-as világbajnokság megrendezésére…

(Photo by Angel Martinez/Getty Images)

Az afrikai szövetség ruandai díjátadóján a marokkói VI. Mohamed király jelentette be, hogy Marokkó csatlakozik Spanyolország és Portugália 2030-as vb-pályázatához:

“Szeretném, ha a marokkói futball eszköz lenne a sikeres és fenntartható emberi fejlődésben. A Marokkói Királyság ismét tettekkel bizonyította, hogy az erőforrásai, infrastruktúrája és tapasztalata – főleg a labdarúgás területén – minden, a fiataloknak esélyt adni kívánó afrikai ország rendelkezésére áll.”

A két ibériai ország mellé eredetileg Ukrajna csatlakozott volna a vb-pályázatban, ám az ukrán szövetség elnöke ellen indított fegyelmi eljárás miatt a kelet-európai ország kénytelen volt visszalépni a pályázattól.

A 2030-as világbajnokságra Uruguay, Argentína, Paraguay és Chile közös pályázatot nyújtott be, míg a tervek szerint Szaúd-Arábia Egyiptommal és Görögországgal együtt vállalná a rendezést.