Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl: kettős győzelemmel jutott tovább az AZ Alkmaar, búcsúzott a Villarreal! – videóval

Kettős győzelemmel jutott be az AZ Alkmaar az Európa-konferencialiga negyeddöntőjébe, a Villarreal pedig nagy meglepetésre búcsúzott az Anderlechettel szemben…

(Photo by Rico Brouwer/Soccrates/Getty Images)

A vezetést a 21. percben a Lazio szerezte meg, Zaccagni passza után Felipe Anderson lőtt a rövid alsóba. Sokáig nem örülhetett az előnynek Sarri legénysége, mivel a 28. percben Karlsson bombájával egyenlített az AZ Alkmaar. A 62. percben fordított a holland csapat, ekkor Karlsson passzolt Pavlidishez, a görög csatár maga elé tette a labdát, majd a lövése a jobb alsóban kötött ki. Az AZ Alkmaar kettős győzelemmel jutot tovább a legjobb nyolc közé. 

AZ Alkmaar – Lazio 2-1 (1-1) – Továbbjutott: az AZ Alkmaar 4-2-es összesítéssel
Helyszín:
AFAS Stadion (Alkmaar); Vezette: Matej Jug (szlovén)
Gólszerzők: Karlsson (28.), Pavlidis (62.) ill. Felipe Anderson (21.)

Videós összefoglaló:

A Nice a 30. percben jutott előnybe, Thuram ugratta ki remek ütemben Laborde-t, majd a francia csatár nagyon rutinosan átemelte a labdát a kapujából kimozduló Koval felett. Az 53. percben növelte a különbséget Digard csapata, Rosario átadását követően Moffi zárta góllal az akciót. Az 54. percben szépített a Sheriff Tiraspol, ekkor Tapsoba volt eredményes. A 79. percben újra kétgólos növekedett a nizzai alakulat előnye, Moffi lövése a kapufán csattant egy kontra végén, majd a kipattanót már Brahimi könnyedén juttatta a hálóba. A Nice mindkét mérkőzést megnyerte, így magabiztosan került be a negyeddöntőbe. 

Nice – Sheriff Tiraspol 3-1 (1-0) – Továbbjutott: a Nice 4-1-es összesítéssel
Helyszín:
Allianz Riviera (Nizza); Vezette: Lawrence Visser (belga)
Gólszerzők: Laborde (30.), Moffi (53.), Brahimi (79.) ill. Tapsoba (54.)

Videós összefoglaló:

A mérkőzés egyetlen gólja a 73. percben született meg, melyet az Anderlecht javára jegyezhettünk fel. Ekkor Michael Murillo vette észre a hosszún érkező Slimanit, akiről teljesen megfeledkeztek a Villarreal védői, így a rutinos csatár gyakorlatilag senkitől sem zavartatva lőtt a kapuba. Hatalmas meglepetésre a spanyol klub búcsúzott a sorozattól. 

Villarreal – Anderlecht 0-1 (0-0) – Továbbjutott: az Anderlecht 2-1-es összesítéssel
Helyszín:
Estadio de la Cerámica (Vila-real); Vezette: Marco Di Bello (olasz)
Gólszerzők: ill. Slimani (73.)

Videós összefoglaló:

A West Ham United a 20. percben szerezte meg a vezetést, Lanzini passzolt Scamaccához, az olasz csatár becsapta védőjét, majd az alsóba lőtt. A 30. percben Nemanja Nikolics ugyan bevette a West Ham kapuját, ám a magyar csatár gólját les miatt elvették. Az első félidő végén ráadásul emberhátrányba került az AEK Larnaca, ennek pedig a második játékrészben meg is lett az eredménye. A 47. percben növelte előnyét a WHU, Scamacca távoli lövését még védte Piric, majd a kipattanót Bowen már gólra váltotta. A 49. percben ismét Bowen volt eredményes, az angol támadó Cresswell beadása után bólintott a kapuba. A mérkőzés végeredménye a 65. percben állt be, ekkor egy szöglet után Mubama vette be a ciprusi gárda hálóját. A West Ham United nagyon magabiztosan jutott be a negyeddöntőbe.

West Ham United – AEK Larnaca 4-0 (1-0) – Továbbjutott: a West Ham 6-0-ás összesítéssel
Helyszín:
London Stadion (London); Vezette: Georgi Kabakov (bolgár)
Gólszerzők: Scamacca (20.), Bowen (47., 49.), Mubama (65.) ill.
Kiállítás:
ill. Gustavo (44.)

Videós összefoglaló: