Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Xabi Alonso idén még visszatérne Budapestre; a Fradi jövőre a BL kieséses szakaszt célozza meg

Az odavágóhoz hasonlóan 2-0-ás német győzelem született az Európa-liga nyolcaddöntőjének visszavágóján a Ferencváros-Leverkusen párosításban. A mérkőzést követő sajtótájékoztatón az edzők jelezték: már a jövőbe tekintenek.

Először Xabi Alonso, a Bayer Leverkusen trénere értékelte az összecsapást. Mint mondta, pontosan ezért jöttek. A korai gól lehetőséget adott nekik: onnantól azt játszhatták, amit akartak. Elégedett a látottakkal. Minden meccs számít és most is léptek egyet előre.

Az első félidőben volt 10 perc, amikor elég passzívak voltak, de nem hagyhatták, hogy a Ferencváros játékosai elhiggyék, lehet esélyük visszajönni a meccsbe. Megvoltak a lehetőségeik ezen az estén, ami jó jel a jövőre nézve. Ez a teljesítmény ma elég volt a győzelemhez.

Végül ejtett még néhány szót a Puskás Arénáról is. Elmondása szerint a pálya csodálatos volt, ritkán látni ilyet. Nehéz lett volna belekötni a körülményekbe, mindenki ilyen helyszínre vágyik. És hát lesz majd itt egy esemény pár hónap múlva (az El döntőjét itt rendezik majd Budapesten – a szerk.), amire ő is szívesen visszajönne. Nehéz azonban az út a döntőig, de nagyon motiváltak, hogy eljussanak oda.

Csercseszov arra hívta fel a figyelmet, hogy büszkének kell lenni erre a hosszú nemzetközi útra, amit a Fradi idén befutott. Úgy gondolja, sikerült behozniuk a magyar futballt Európába, valamint a szurkolóik ismét megmutatták, hogy ők a legjobbak. És ez a legfontosabb.

Most az elemzésen van a sor és a jövőben meg kell tenniük a következő lépéseket. A cél, hogy jövőre a BL-ben ott legyenek a nyolcaddöntőben, ehhez azonban még minden téren fejlődniük kell. Mostantól a magyar bajnokság lesz a fókuszban.

Hiába a korai gól, az orosz mester szerint ezen a szinten nem mondhatja az ember azt, hogy vége van a meccsnek – menni kell tovább. A csapat jól küzdött, viszont ezen az estén hiányzott a szerencse és a hatékonyság is. Mint mondta, ha az első, idegenbeli meccset nézzük, jó volt a taktika. Nem hagytak helyzeteket az ellenfelüknek, viszont a saját lehetőségeiket sem sikerült kihasználniuk. A mostani már más volt, viszont muszáj objektívnek maradni. 6 játékos hiányzott a csapatból, akik korábban sokat lendítettek a csapat játékán. Így viszont nem volt lehetőség változtatni. Tanulni kell a hibákból.