Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Kramaric vezérletével megnyerte a Hertha elleni kiesési rangadót a Hoffenheim! – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) 25. fordulójának szombati játéknapján kiesési rangadót vívott egymással a Hoffenheim és a Hertha Berlin együttese.

(Photo by Simon Hofmann/Getty Images)

Kulcsfontosságú mérkőzés várt a Hoffenheimre és a Hertha Berlinre a német bajnokság 25. fordulójában, hiszen mindkét fél a kiesés elől próbált meg menekülni. Az előzetes forma alapján némileg a Hertha lehetett az esélyesebb a győzelemre, hiszen a Hoffenheim több mint 5 hónapja nem tudott nyerni a bajnokságban. Az első játékrész első felében a felek inkább a biztonságra törekedtek és nem tudtak igazán komoly helyzetet kialakítani, de a 22. percben büntetőt ítélt a játékvezető a hazaiak javára Cigerci kezezése után! A labda mögé Kramaric állt, a horvát támadó pedig higgadt ítéletvégrehajtónak bizonyult, 1-0! A 36. minutumban aztán ismét büntetőhöz jutottak a hazaiak, miután Uremovicot látta szabálytalannak a játékvezető Bebouval szemben! A tizenegyesnél ismét farkasszemet nézett egymással Christensen és Kramaric, de a párharcot ezúttal is a támadó nyerte, 2-0!

A második félidő elején Sandro Schwarz igyekezett támadóbb felfogásúvá tenni a csapatát, de a Hoffenheim hamar lehűtötte a kedélyeket és eldöntötte a három pont sorsát. Az 51. percben ugyanis a védők sorozatos hibáját kihasználva Bebou vette be a Hertha kapuját, 3-0! A 71. minutumban ugyan még némi esély adódott a vendégek előtt, miután a percekkel korábban beálló Dabburt egy csúnya szabálytalanságot követően kiállította a játékvezető! Az emberelőnyét viszont már csak a hosszabbítás utolsó pillanataiban tudta gólra váltani a Hertha Jovetic révén, ami maximum szépségtapaszként szolgálhatott a fővárosiak számára. A Hoffenheim így október 14. után először gyűjtötte be a három pontot a bajnokságban, és ennek a sikernek köszönhetően a sereghajtó pozícióból felléptek a bennmaradást érő 15. helyre, egy ponttal megelőzve a Herthát, amely így osztályozós pozícióban áll.

Hoffenheim – Hertha Berlin 3-1 (2-0)
Helyszín:
PreZero Arena Vezette: F. Willenborg
Gólszerzők:
Kramaric (24. – büntető, 37. – büntető), Bebou (51.) ill. Jovetic (90+2.)
Sárga lapok: -ill. Richter (27.), Ngankam (78.), Mittelstadt (85.)
Kiállítás: Dabbur (71.) ill.-

Hoffenheim: Baumann – Brooks, Vogt (Bicakcic 84.), Akpoguma – Skov (Angelino 83.), Geiger, Kaderabek, Stiller (Delaney 83.), Baumgartner (Dabbur 69.) – Bebou, Kramaric (Becker 76.) Vezetőedző: Pellegrino Matarazzo

Hertha Berlin: Christensen – Uremovic, Rogel, Plattenhardt (Kenny 65.) – Richter (Boateng 65.), Tousart, Cigerci (Jovetic 46.), Serdar (Kanga 73.), Mittelstadt – Ngankam, Niederlechner (Lukebakio 46.) Vezetőedző: Sandro Schwarz

A mérkőzés összefoglalója:

A 25. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
B. Mönchengladbach – Werder Bremen 2-2

Szombat:
Augsburg – Schalke 1-1
Hoffenheim – Hertha Berlin 3-1
VfB Stuttgart – Wolfsburg 0-1
VfL Bochum – RB Leipzig 1-0
18:30 Borussia Dortmund – Köln (Tv: Aréna 4)

Vasárnap:
15:30 Union Berlin – Eintracht Frankfurt (Tv: Aréna 4)
17:30 Bayer Leverkusen – Bayern München (Tv: Aréna 4)
19:30 Mainz – Freiburg (Tv: Aréna 4)

A bajnokság aktuális állása: