Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: kikapott a kiesőjelölt otthonában a Lipcse! – eredmények, tabella

A német Bundesliga 25. fordulójának szombati játéknapján négy találkozót rendeztek a délután folyamán. Ezeken  megszületett a forduló legnagyobb meglepetése, miután az RB Leipzig kikapott a kiesés ellen menekülő VFL Bochum otthonában – Mutatjuk a történéseket!

(Photo by Christof Koepsel/Getty Images)

 

VFL Bochum – RB Leipzig 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Masovics (48.)

A forduló kétségtelenül legnagyobb meglepetését okozta a Bochum, amely jól sáfárkodott kevés lehetőségével a helyzetek sorát elpuskázó Leipzig ellen.A vendégek meglepő vereségükkel a presztízsnél is többet veszítettek, hiszen leszakadni látszanak az élen álló Bayern – Dortmund kettős mögött.

A Lipcsében Willi Orbán és Szoboszlai Dominik a pályán töltötte a 90 percet, de ők sem tudtak segíteni csapatukon. A Bochum zsinórban aratott második győzelmével menekül a kiesés elől, olyannyira, hogy máris megugrott 4 pontra a már osztályozós helyen álló Hertha előtt.

 

Augsburg – Schalke 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Maier (51.), illetve Bulter (90+3. -büntetőből)
Kiállítva: Demirovics (53. -Augsburg)

Egy kiegyenlített, döntetlen-szagú találkozón a második félidő elején vezetést szerző Augsburg nagyon közel állt a három pont megszerzéséhez, ugyanakkor pechükre a Schalke a hosszabbításban büntetőből egyenlített, így elvitt egy, a bennmaradás szempontjából még fontosnak tűnhető pontot Augsburgból.

 

Hoffenheim – Hertha 3-1 (2-0)
Gólszerzők: Kramaric (24. és 37. -mindkettő büntetőből), Bebou (51.) illetve Jovetics (90+2.)
Kiállítva: Dabbur (71.)

A vereség ellenére pusztán a statisztikák szerint a Hertha nem játszott annyira alárendelt szerepet a találkozón, mégis három gólos hátrányba került, amelyből egyet a hosszabbításban sikerült ledolgoznia. A berliniek sorsát alpvetően megpecsételte Andrej Kramarics két értékesített büntetője az első félidőben.

 

VFB Stuttgart – Wolfsburg 0-1 (0-0)
Gólszerző: Marmoush (56.)

Gól nélküli első félidőt követően érezni lehetett, hogy egy gól akár el is döntheti a találkozót. Ez a találat vendég-részről született, a második félidő elején, amely három pontot ért a Wolfsburgnak, amely továbbra is reménykedhet egy esetleges európai kupaindulásban.

 

Pénteken játszották:

Borussia Möncengladbach – Werder Bremen 2-2 (0-0)
Gólszerzők: Thuram (48.), Neuhaus (73.) illetve Ducksch (65. és 89.)

 

A 25. forduló további programja:

szombat:

18:30 Borussia Dortmund – 1. FC Köln (Tv: Aréna 4)

vasárnap:

15:30 Union Berlin – Eintracht Frankfurt (Tv: Aréna 4)

17:30 Bayer Leverkusen – Bayern München (Tv: Aréna 4)

19:30 Mainz – Freiburg (Tv: Aréna 4)

 

A Bundesliga állása: