Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: őrült rangadót nyert meg a Feyenoord az Ajax otthonában – videóval

A holland bajnokság (Eredivisie) 26. fordulójának vasárnapi rangadóját a címvédő AFC Ajax és az éllovas Feyenoord vívta egymással…

(Photo by Peter Lous/BSR Agency/Getty Images)

Egy rendkívül fordulatos és kiélezett összecsapás végén a listavezető Feyenoord 3-2-es győzelmet aratott az AFC Ajax vendégeként. A hazaiak hamar komoly hideg zuhanyban részesültek, ugyanis még öt perc sem telt el a találkozóból, amikor egy gyors ellentámadás végén Hartman bal oldali bejátszásából a mexikói gólzsák, Santiago Giménez volt eredményes. Az első negyedóra végén jött az amszterdami válasz, az Ajax mexikói légiósa, Edson Álvarez egy szöglet után bólintott közvetlen közelről a hálóba. Az Ajax többet támadott és lehetőségei is adódtak a gólszerzésre, azonban Wellenreuther többször is remek védésekkel óvta meg kapuját az újabb találattól. A 37. percben azonban ő is tehetetlen volt, amikor egy kontra végén Bergwijn lekészítéséből Dusan Tadics lőtt a hálóba. A hátrányból fordító Ajax az első játékrész végén 2-1-es előnnyel mehetett az öltözőbe. A szünet után bő öt perc elteltével máris egalizált a Feyenoord, miután Jahanbakhsh jobbról élesen a kapu elé lőtt labdáját Sebastian Szymanski továbbította közelről a léc alá. Amíg az első félidőben az Ajax, addig a másodikban a Feyenoord lépett fel kezdeményezőbben, és az egyenlítést követően is lendületben maradtak a rotterdamiak, többször is próbára tették Rulli képességeit. Egészen a hajráig nem született döntés, a 87. percben viszont egy jobb oldali szöglet után Lutsharel Geertruida fejelt a hálóba, mellyel elvitték a három pontot az Amszterdamból.

Az Eredivisie élén a Feyenoord hat pontra növelte előnyét az Ajax előtt, melyet az AZ Alkmaar még megelőzhet és a PSV Eindhoven utolérhet.

AFC Ajax – Feyenoord 2-3 (2-1)
Gólszerzők: E. Álvarez (17.), Tadics (37.), ill. S. Giménez (5.), Szymanski (52.), Geertruida (87.)

 

A bajnokság aktuális állása