Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ibrahimovic lett a Serie A történetének legidősebb gólszerzője

Az AC Milan 3-1-es vereséget szenvedett az Udinesétől az olasz bajnokság (Serie A) 27. fordulójának vasárnap esti összecsapásán…

(Photo by Timothy Rogers/Getty Images)

Az AC Milan soraiban szombat este 2022 januárja után újra kezdőként kapott lehetőséget a veterán Zlatan Ibrahimovic, aki ráadásul egy tizenegyes értékesítésével az olasz bajnokság (Serie A) történetének valaha volt legidősebb gólszerzője lett 41 évesen és 166 naposan.

A korábbi rekordot a Rossoneri meghatározó hátvédje, Alessandro Costacurta tartotta, aki 2007 májusában ugyancsak büntetőből volt eredményes az Udinese ellen, mint most Ibra tette.

“Megtarthatta volna ezt a rekordot, nem szerettem volna ezt a csúcsot megszerezni” – viccelődött a svéd klasszis.

“Büszke vagyok arra, hogy részese lehetek ennek a klubnak történetének. A Milan mindig is nagyszerű klub lesz olyan játékosokokkal, akik csodálatos dolgokat csináltak és ott lesz a nevem közöttük. Sajnálom, hogy a gólom nem ért végül pontszerzést sem, a játék nem úgy alakult, ahogyan szerettük volna” – tette hozzá.

“Jól éreztem magam a pályán, 14 hónapja nem kezdtem mérkőzésen, igyekszem minél jobb formába lendülni. Ha olyan jól érzem magam, mint ma, akkor folytatni fogom tovább, nincsenek kétségeim magammal kapcsolatban” – jegyezte meg Ibrahimovic.