Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga MX: bombagóllal verte a Monterrey a Tigrest – videóval

Szombatról vasárnapra virradóra rendezték meg a mexikói bajnokság (Liga MX) 2023-as Clausurájában a Tigres UANL és a Monterrey egymás elleni rangadóját…

(Photo by Alfredo Lopez/Jam Media/Getty Images)

A listavezető Monterrey 1-0-s győzelmet aratott a Tigres UANL ellen az Estadio Universitarióban, így az újabb három ponttal rendkívül fontos lépést tett az alapszakasz megnyerése felé. A mérkőzést a házigazda kezdte aktívabban, Cariocáék próbálkozásai azonban nem jártak sikerrel, több lövés elkerülte a kaput, amikor pedig jól céloztak volna, akkor Andrada magabiztos védésekkel állta a kísérletek útját. Közel félórát kellett várni a Rayados első lehetőségére, amikor Berterame beadása után Funes Mori fejelt közelről a kapu mellé. Pár perccel később a másik oldalon Gignac kiszorított helyzetből ugyancsak mellé fejelt. A gól nélküli első félidő után a folytatásban Gignac közeli lövésénél Andrada mutatott be bravúros védést. Az ezt követő szöglet után Ibánez fejesét is védte az argentin kapus, aki közben nekiesett a kapufának és hosszas ápolásra szorult, de folytatni tudta a játékot. Egyre nagyobb mezőnyjáték dúlt a pályán, a kapuk keveset forogtak veszélyben. A 68. percben egy labdaszerzést követően Luis Romo indult meg a hazai kapu felé, majd közel 30 méterről óriási gólt ragasztott a hosszú felsőbe. A váratlanul eleresztett és tökéletesen helyezett lövésre Guzmán kapus mozdulni sem tudott. A hátralévő időben a Tigres próbált támadásokat vezetni, de a nagy igyekezetbe rendre hiba csúszott, így csak elvétve teremtettek veszélyt a Rayados kapuja előtt. Ezzel szemben a vendégek többször is zavart keltettek ellentámadásaik révén, közel álltak a második gól megszerzéséhez. Négy perccel a vége előtt Gignac egyenlíthetett volna, de fejese a felső lécet találta el. A hazaiak hatalmas igyekezete ellenére nem született újabb találat, a Monterrey újabb győzelmével tovább erősítette az első helyét.

A második helyre a Chivas Guadalajarát idegenben 4-2-re verő Club América jött fel, amely nyolc ponttal van lemaradva a Monterrey mögött, amikor már csak öt forduló van hátra az alapszakaszból.

Tigres UANL – CF Monterrey 0-1 (0-0)
Gólszerző:ill. Romo (68.)

 

A bajnokság aktuális állása