Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: hiába a sok PSG-helyzet, kikaptak a párizsiak a Rennes-től – videóval

A francia bajnokság (Ligue 1) 28. fordulójában a Paris Saint-Germain a Rennes-t fogadta. Hiába játszott jobban a párizsi csapat, nem tudta kihasználni a helyzeteit, nem úgy a Rennes, aki két gólt is berámolt a PSG-nek. Csökkent a párizsi alakulat előnye az első helyen.

 (Photo by Mustafa Yalcin/Anadolu Agency via Getty Images)

Veszélyesebb volt a PSG az első félidőben, azonban a Rennes sem adta meg magát teljesen, és inkább a támadásokra rendezkedett be. Sokáig nem volt helyzete egyik csapatnak sem, majd a 24. percben Mbappé betalált ugyan a hálóba, azonban a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. A 27. percben ismét a francia támadó próbálkozott, most a büntetőterületen belül csapott le a labdára, majd megcélozta a kapu közepét, azonban a kapus védett.  A 33. percben Messi vette át a labdát és azonnal lőtt is a tizenhatoson belülről, de Mandanda ismét hárítani tudott, ahogy a 41. percben Mbappé lövésénél is, amikor hatalmasat védett. Hiába a párizsi helyzetek, a 45. percben mégis a Rennes szerezte meg a vezetést: Bourigeaud beadását követően Toko Ekambi eresztett meg egy bombát a bal alsó sarokba. Ezzel zárult az első játékrész.

A második félidőt is nagyon jól kezdte a Rennes, mivel a 48. percben megszerezte a második találatát is: egy PSG-hiba után Ekambi indult meg a labdával egészen a kapu széléig, majd végül Kalimuendo elé passzolt, akinek már csak a hálóba kellett lőnie a labdát. Az 55. percben Fabian Ruiz veszélyeztetett, azonban egy védő az utolsó pillanatban útját állta a lövésének. Folyamatosan támadott a párizsi csapat, de igazán veszélyes nem tudott lenni egészen a 73. percig, amikor Messi vette át a labdát a tizenhatoson belül és a kapu közepébe szánta a labdát, azonban Mandanda védett. A 74. percben viszont már Spence vihette a Donnarummára labdát, de amikor lőni készült, a kapus sikeresen felszedte előle a játékszert. A 85. percben Veratti célozta meg a kapu jobb oldalát, de a kapus ezt is védte, ahogy a 89. percben Zaire-Emery lapos lövésénél is. A 92. percben a Rennes egyik játékosa mintha kézzel ért volna a labdába a tizenhatoson belül, de hiába nézték meg VAR-ral is, nem ítéltek büntetőt a PSG-nek. A 94. percben Messi akár szépíthetett volna, de a lövése a kapu felett szállt el, és így nem változott meg a mérkőzés eredménye.

PSG – Rennes 0-2 (0-1)
Helyszín: Parc des Princes (Párizs) Vezette: Willy Delajod
Gólszerzők: – ill. Toko Elkambi (45.), Kalimuendo (48.)
Sárga lap: Zaire-Emery (81.) ill. Wooh (52.)
Kiállítás: – ill. –

PSG: Donnarumma, Mendes, Bernat (Renato Sanches, 56.), Bitshiabu, Pereira, Pembele (Zaire-Emery, 46.), Vitinha, Ruiz (Ekitike, 56.), Verratti, Messi, Mbappé. Vezetőedző: Christophe Galtier

Rennes: Mandanda, Spence (Traore, 78.), Wooh, Theate, Omari, Truffert (Meling, 5.), Doue (Gouiri, 71.), Bourigeaud, Ugochukwu (Santamaria, 78.), Toko Ekambi, Kalimuendo (Salah, 78.). Vezetőedző: Bruno Genesio

A 28. forduló eddigi eredményei és további programja:

Péntek:
Olympique Lyon – Nantes 1-1

Szombat:
Lens – Angers 3-0
Toulouse – Lille 0-2

Vasárnap:
AC Ajaccio – AS Monaco 0-2
Montpellier – Clermont 2-1
Nice – Lorient 1-1
Strasbourg – Auxerre 2-0
Troyes – Brest 2-2
PSG – Rennes 0-2
20:45 Reims – Olympique Marseille

A tabella jelenlegi állása: