Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olaszország: megvan az olasz másodosztály idei első feljutója

Az olasz harmadosztály (Serie C) C csoportjának első helyén bebiztosította bajnoki címét az éllovas…

 

A Catanzaro a vasárnap délutáni győzelmével bebiztosította a feljutást az olasz harmadosztály (Serie C) C csoportjában, ugyanis öt fordulóval a bajnokság vége előtt 16 ponttal előzi meg a második Crotonét.

A “sasok” történetük során eddig 28 idényt töltöttek a második vonalban, azonban 2006 óta nem versenyeztek a Serie B-ben. Az egyesületet 2011-ben és 2018-ban csődeljárás után kellett új alapokra helyezni, jobbára a működése is képlékeny volt, nem egyszer a harmadosztályú indulás is veszélybe került. Ennek ellenére fennmaradt, az elmúlt években pedig stabil alapokra helyezték és egyre jobb teljesítményt nyújtva az idei szezonban végig robogtak a déli csoporton.

A Catanzaro a 2022-2023-as idényből eltelt 33 forduló alatt egyetlen vereséget szenvedett 27 győzelem és öt döntetlen mellett, így kétség sem férhetett az elsőségéhez.

Ugyancsak mai hír, hogy a szebb napokat is látott Catania egy évvel a negyedosztályba való visszasorolását követően a Serie D-s csoportját megnyerve már biztosan feljutott a harmadik vonalba, és ugyancsak a felzárkózás útjára lépett.