Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: kiütéses győzelmet aratott a Napoli a Torino otthonában – videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 27. fordulójában a toronymagasan listavezető Napoli látogatott a középmezőnyben tanyázó Torino együtteséhez.

(Photo by Chris Ricco/Getty Images)

A Napoli szinte azonnal megszerezte a vezetést a mérkőzésen, a 9. percben Zielinski szögletére Victor Osimhen érkezett kiválóan és fejelte a kapuba a játékszert (0-1). A nigériai támadónak ez már a 20. gólja volt a bajnokságban. A 24. minutumban kiegyenlíthettek volna a hazaiak, de Antonio Sanabria centikkel elvétette a kaput ígéretes helyről. A 35. percben pedig a nápolyi együttes másik kiválósága, Khvicha Kvaratskhelia is betalált, a grúz játékos büntetőből vette be Vanja Milinkovic-Savic kapuját (0-2), így kétgólos vendég előnnyel mehettek szünetre a csapatok.

A második félidő elején is szinte azonnal betaláltak a vendégek, Mathias Oliverának tett ki a balszélre egy labdát Kvaratskhelia, majd az uruguayi védő remekül tekerte a hosszú kapufához a labdát, amelyre Osimhen érkezett remekül és a kapuba bólintja saját maga második, míg csapata harmadik gólját (0-3). A 68. percben ismét szerepet vállalt egy gólban a nigériai csatár, megküzdött egy labdáért, majd kiugratta Kvaratskheliát, ő pedig ajtó-ablak helyzetbe hozta a csereként beálló Tanguy Ndombélét, aki higgadtan rúgta be ziccerét (0-4). A Napoli tehát újabb győzelmet arat, így már 21 pont az előnye a bajnokságban, habár a Lazio és az Inter is csak később játszik, de ezt a tetemes előnyt már aligha adja le a hátralévő 11 fordulóban Luciano Spalletti együttese. A Torino a megsemmisítő veresége miatt, és mert a Fiorentina győzni tudott visszaesett két helyet, ennek következtében jelenleg a 11. pozíciót foglalják el.

Torino – Napoli 0-4 (0-2)
Helyszín: Stadio Olimpico (Torino), Vezette: M. Marchetti
Gólszerzők: Osimhen (9., 51.), Kvaratskhelia (35.), Ndombélé (68.)

A mérkőzés összefoglalója:

A 27. forduló eredményei és további programja:
Péntek:
Sassuolo – Spezia 1-0
Atalanta – Empoli 2-1

Szombat:
Monza – Cremonese 1-1
Salernitana – Bologna 2-2
Udinese – AC Milan 3-1

Vasárnap:
Sampdoria – Hellas Verona 3-1
Fiorentina – Lecce 1-0
Torino – Napoli 0-4
18:00 Lazio – AS Roma (Tv: Sport 2)
20:45 Inter – Juventus (Tv: Sport 2)

A bajnokság aktuális állása: