Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga Profesional: az újonctól kapott ki a Boca Juniors hazai pályán – videóval

Az argentin bajnokság (Liga Profesional) 8. fordulójának vasárnapi játéknapján a címvédő Boca Juniors az első osztályba idén visszatérő Institutót látta vendégül…

(Photo by Daniel Jayo/Getty Images)

Tovább folytatódott a mérsékelten szereplő Boca Juniors hullámvölgye, amely vasárnapról hétfőre virradóra hazai környezetben 3-2-es vereséget szenvedett az Instituto ellen. A hazaiak meglehetősen visszafogottan kezdték a mérkőzést és a vendégek már az első tíz perc végén magukhoz ragadták az előnyt, az uruguayi Joaquin Varela közelről egy lecsorgó labdát pofozott a hálóba. Még az első húsz percnek sem volt vége, de az Instituto máris újabb góllal sokkolta az indiszponált Bocát, egy nagyszerű összjáték végén Adrían Martínez lőtt Romero ketrecébe. 0-2 után lassan felébredt a Boca, néhány kósza lövési kísérlet után az első félidő ráadásában Martín Payero egy jó húsz méterről elvégzett szabadrúgásból lőtt a hálóba, közelebb zárkóztatva az övéit a szünetre. Hiába reménykedett volna a felzárkózásban a Xeneize, mert a szünet után rögtön az első percben újabb gólt szereztek a córdobaiak, miután egy villámgyors ellentámadás végén Santiago Rodríguez lőtt a rövid sarokba. A Boca próbálkozott becsülettel, de jobbára csak erőlködött, menet közben pedig a felszabadultan futballozó vendégek ellentámadásokból veszélyeztettek. A hajrában egy újabb góllal ismét közelebb zárkóztak a vendéglátók, miután egy szöglet utáni lecsorgó labdát Miguel Merentiel pofozott be közelről a hálóba. A nagy igyekezet ellenére egyenlíteniük viszont nem sikerült, így a Boca nyolc forduló alatt már a harmadik vereségét szenvedte el és egymást követő második vereségével, harmadik nyeretlen meccsével visszacsúszott a szoros mezőnyben a tizedik helyre. Az élvonalba most visszatérő Instituto 37 év elteltével diadalmaskodott újra a La Bombonerában.

Boca Juniors – Instituto 2-3 (1-2)
Gólszerzők: Payero (45+2.), Merentiel (85.), ill. Varela (12.), A. Martínez (19.), S. Rodríguez (46.)

 

 

A bajnokság aktuális állása

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!