Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentin edzőt nevezett ki a La Liga sereghajtója – HIVATALOS

A spanyol bajnokságban (La Liga) csak utolsó helyen álló Elche kijelölte a napokban menesztett Pablo Machin utódját egy fiatal argentin edző személyében…

(Photo by Daniel Jayo/Getty Images)

A La Ligában utolsó helyen álló Elche bejelentette, hogy a továbbiakban az argentin Sebastián Beccacece fogja irányítani az együttest, akivel a 2023-2024-es idény végéig szóló megállapodást kötöttek.

A még mindig csak 42 éves tréner Dél-Amerikában már ismert névnek számít, 23 éves kora óta edzősködéssel foglalkozik. Beccacece több ízben is irányított az argentin Defensa y Justicia együttesét, mellyel a 2018-2019-es argentin bajnoki idényben a csapat fennállása legjobb eredményét elérve a második helyezést érte el úgy, hogy az utolsó fordulóig volt matematikai esélye a bajnoki címre. Az Halcón abban az idényben harcolta ki története során először a nemzetközi kupaszereplés jogát, amely menetelés végén januárban végül megnyerték a kontinens második számú nemzetközi tornáját, a Copa Sudamericanát.

Beccacece korábban a chilei és az argentin válogatottnál is dolgozott Jorge Sampaoli segédedzőjeként, míg az elmúlt években az Independiente és a Racing Club edzője is volt, ám mindkét avellanedai óriás kispadján csak egy-egy felejthető időszakot tudhatott magáénak.

Az Elche 26 forduló alatt szerzett 13 pontjával sereghajtó a spanyol első osztályban, és bár matematikai esélye még van a bennmaradásra, gyakorlatailag esélytelenek arra, hogy elkerüljék a kiesést, már legfeljebb csak a minél szebb búcsúban bízhatnak.