Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Buffon hamarosan befejezi a pályafutását

Az olaszok legendás világbajnok kapusa hiába véd 45 évesen is egykori csapatában, hamarosan itt az idő pályafutása lezárására…

(Photo by Raffaele Conti/LiveMedia/NurPhoto via Getty Images)

Az olasz másodosztályban (Serie B) szereplő Parma kapuját védő Gianluigi Buffon maga erősítette meg a Bobo TV-ben Christian Vierinek, hogy a mostani vagy legkésőbb a következő szezon végén szögre akasztja a kesztyűjét:

“A mostani vagy a következő szezon végén vissza fogok vonulni. Megtettem mindent, amit meg tudtam tenni. Csak akkor folytatom a következő szezonra, ha elkötelezett tudok lenni még az iránt a projekt iránt, amit felvázolnak nekem nyáron.”

A 45 éves hálóőr két évvel ezelőtt tért vissza a Parma csapatához, amely színeiben 1995-ben mutatkozott be a felnőttek között, majd hat év után hagyott el annak idején a Juventus kegyeiért. Gigi a “sonkások” csapatával 1999-ben Olasz Kupát, Olasz Szuperkupát és UEFA-kupát nyert, később a torinóiakkal halmozta a sikereket, két évtized alatt például tíz bajnoki címet és öt kupasikert ért el.

Buffon 2006-ban világbajnok lett az olasz válogatottal, de a hőn áhított BL-címet sosem tudta megszerezni, a Juventusszal három vesztes BL-döntőben szerepelt.