Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dani Alves a börtönből könyörög a feleségének

Ahogyan arról beszámoltunk, a Barcelona korábbi kiváló játékosa ellen szexuális zaklatás vádja miatt indult eljárás, az előzetes letartóztatását pedig hetek óta börtönben tölti…

(Photo by Simon Bruty/Anychance/Getty Images)

Barcelona korábbi játékosát, Dani Alvest őrizetbe vették és jelenleg is eljárás folyik ellene, miután szexuális erőszak elkövetésével vádolják.

A vád szerint 2022. december 30-án egy barcelonai éjszakai bárban megtámadott egy nőt és megerőszakolta az egyik VIP helyiségben. Ezek után Alves felesége, Joana Sanz kijelentette, hogy elválik a 39 éves labdarúgótól, aki a minap egy nyílt levelet írt feleségének:

“Kedves Joanám. Majdnem nyolc éven át szeretetben és tiszteletben éltünk, te és a gyermekeim, Dani Filho és Victoria a legjobb dolog, ami történt az életemben. A találkozásunk óta együtt nőttünk fel, elkísértük egymást az évek során. Most ezekben a nehéz pillanatokban bánom a döntésedet, ám remélem, hogy az élet ad még egy esélyt, hogy újra szeressük egymást. Megértem azt a fájdalmat, amelyet az általunk átélt igazságtalan helyzet okoz, és megértem, hogy nem tudtál ellenállni ennek a nyomásnak. Amivel vádolnak, teljesen idegenek az életemet irányító értékektől: a szeretettől és a tisztelettől. Hiszek magamban és azokban, akik tudják, ki vagyok valójában. A végsőkig küzdeni fogok és hamarosan bebizonyítom ártatlanságomat az egész világ előtt.”

Eközben Alves ügyvédje, Cristóbal Mertell azon dolgozik, hogy bebizonyítsa a játékos igazát, de a hírek szerint egyelőre minden bizonyíték a labdarúgó ellen szól.

Marca közlése szerint elmarasztaló ítélet esetén a szexuális erőszakról szóló törvénycikk legutóbbi módosítása nyomán a brazilra négytől tizenkét évig terjedő börtönbüntetés vár.

A labdarúgó korábban 2008 és 2016 között, valamint néhány hónap erejéig 2022-ben erősítette a Barcelonát, legutóbb Mexikóban játszott, ahol 13 mérkőzésen öt gólpasszt adott.