Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bejelentette az edzőváltást a Bayern München – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően a Bayern München a pénteki napon megerősítette, hogy váltást eszközölt a vezetőedző személyét illetően…

(Photo by Roland Krivec/DeFodi Images via Getty Images)

A Bayern München hivatalos csatornáin keresztül erősítette meg, hogy Julian Nagelsmann helyett a továbbiakban Thomas Tuchel látja el a csapat vezetőedzői feladatait, akivel 2025. június 30-ig szóló megállapodást kötöttek.

A leváltott 35 esztendős tréner összesen 84 tétmeccsen vezette a Bayernt, a 2021-2022-es szezonban Bundesligát nyert a csapattal, valamint az elmúlt két idényben kétszer is bezsebelte a Német Szuperkupát. A hírek szerint a müncheni gárda vezetői úgy érezték, hogy a Bundesligában csak idén elhullajtott 10 pont és a második helyezés főként a vezetőedző hibája és felelőssége, ezért még a szezon hajrája előtt váltásra szánták el magukat. A fiatal szakember mellett három segítője, Dino Toppmöller, Benjamin Glück és Xaver Zembrod is távozik.

Tuchel utoljára a Chelsea-nél tevékenykedett. A 49 éves német edző 2021. januári kinevezése óta kereken száz mérkőzésen irányította a londoni gárdát, amely 60 meccset nyert meg vele 24 döntetlen és 16 vereség mellett. Csapatával 2021-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját, az európai Szuperkupát és a klubvilágbajnokságot. A Lőw Zsolttal alkotott párosa azonban Chelsea múlt nyári tulajdonosváltása után nemkívánatos lett a klubnál, és múlt szeptemberben megköszönték az addigi munkájukat. A magyar szakember a bajorokhoz is vele tart.

Tuchel azelőtt a Paris Saint-Germainnél is dolgozott, míg Németországban a Mainz (2009-2014) és a Borussia Dortmund (2015-2017) edzője volt.

“Ez volt a legnehezebb döntés, mióta a Bayern München igazgatóságának a tagja vagyok. Juliannel az első naptól fogva nyitott, bizalmi, baráti kapcsolatom volt. Sajnálom, hogy elválnak az útjaink, de miután alaposan megvizsgáltuk csapatunk sportági fejlődését, a szezon második felének eddigi alakulása fényében úgy látjuk, hogy ez volt a legjobb döntés. Nagyon hálás vagyok Juliannak azért, amit a Bayernért tett, és minden jót kívánok neki” – mondta Hasan Salihamidzic sportigazgató az edzőváltásról.

A Bayern München nyolcból nyolc győzelemmel jutott be a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőben, azonban a Bundesligában csak a második helyen áll a Borussia Dortmund mögött, mellyel hazai rangadót fog vívni a következő fordulóban.