Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Menesztette az edzőjét a Bayern München – sajtóhír

Egybehangzó német sajtóértesülések szerint a német rekordbajnok Bayern München edzőt fog váltani a mostani válogatott szünet alatt…

(Photo by Joachim Bywaletz/DeFodi Images via Getty Images)

A Bild információi szerint a Bayern München vezetősége a csapat mérsékeltebb teljesítménye miatt Julian Nagelsmann vezetőedző menesztése mellett döntött, akinek utódja Thomas Tuchel lesz a szezon további részében. A bajorok az edzőváltást várhatóan a pénteki napon hivatalosan is megerősíthetik.

A 35 esztendős tréner összesen 84 tétmeccsen vezette a Bayernt, a 2021-2022-es szezonban Bundesligát nyert a csapattal, valamint az elmúlt két idényben kétszer is bezsebelte a Német Szuperkupát. A beszámolók szerint Nagelsmannt különösen meglepte a hír, amit ráadásul síelés közben kapott, háromnapos szabadságát töltötte Ausztriában, ugyanakkor a Bayern hivatalosan még őt sem tájékoztatta, kizárólag a sajtóban olvashatott a menesztéséről.

A hírek szerint a müncheni gárda vezetői úgy érezték, hogy a Bundesligában csak idén elhullajtott 10 pont és a második helyezés főként a vezetőedző hibája és felelőssége, ezért még a szezon hajrája előtt váltásra szánták el magukat, éppen a Borussia Dortmund elleni rangadó előtt.