Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Ausztrália hazai pályán győzte le Ecuadort – videóval

Magyar idő szerint pénteken délelőtt lépett pályára egymás ellenében barátságos mérkőzésen az ázsiai régióban szereplő Ausztrália, és a dél-amerikai Ecuador.

(Photo by Brendon Thorne/Getty Images)

Remek mérkőzést játszott egymással Ausztrália és Ecuador, végig nem unatkoztak a nézők. A 12. percben a vendégek szerezhették volna meg a vezetést, de Cifuentes Charcopa fejesét Mathew Ryan bravúrral hárítani tudta. Azt ezt követő támadásból viszont előnyhöz jutnak a hazaiak, egy oldalról belőtt szabadrúgás találta meg Mitchell Duke-ot, a támadó pedig visszarúgta középre a labdát kapásból, amelyre Jackson Irvine érkezett remekül (1-0). Az egyenlítő gólra azonban nem kellett sokat várni, a 23. percben egy kifejelt szabadrúgást követően Sarmiento szedte össze a labdát és ívelte vissza a kapu elé, amire Félix Torres érkezett a legjobban és bólintott a kapuba (1-1). Az ecuadoriak öröme sem tarthatott sokáig, ugyanis egy hatalmas védelmi hibát Awer Mabil használt ki kegyetlenül, a Csehországban légióskodó középpályás a labdaszerzést követően óriási erővel vágta a labdát a rövid felsőbe (2-1). Még az első félidőben Mitchell Duke szerezhetett volna újabb gólt, azonban Moisés Ramírez védeni tudta a próbálkozását, a szünetre így egygólos Ausztrál előnnyel mehettek a csapatok.

A második játékrész elején a Brighton ifjú középpályása, Moisés Caicedo egyenlíthetett volna az 52. percben, de Mathew Ryan védeni tudta jól eltalált lövését. A 74. minutumban Harry Souttar érkezett jó ütemben egy beadásra, azonban Ramírez kapus védeni tudta a fejesét. A 81. percben majdnem egalizáltak a dél-amerikaiak, Alexander Alvarado cselezte magát lövőhelyzetig, viszont próbálkozását Mathew Ryan bravúrral védeni tudta. A 84. percben azonban megszerezték a harmadik találatukat is az ausztrálok, egy baloldali támadás végén Behich vezethette kapuig a labdát, majd a középen teljesen üresen érkező Kuolt szolgálta ki, aki ha nehézkesen is, de bevette az ecuadori kaput (3-1). A 88. minutumban feljöhetett volna egy gólra a vendég gárda, de Mathew Ryan ezúttal is védeni tudott, most Pervis Estupinan lövését tudta megfogni az AZ Alkmaar kapusa. A felkészülési mérkőzést ennek következtében Ausztrália nyerte az iramos mérkőzésen 3-1-re Ecuador ellen.

Ausztrália – Ecuador 3-1 (2-1)
Gólszerzők: J. Irvine (12.), A. Mabil (32.), Kuol (84.) ill. F. Torres (23.)
Helyszín: CommBank Stadium (Sydney), Vezette: Kim Dae-Yong (Kor)

A mérkőzés videós összefoglalója IDE kattintva érhető el!