Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Marco Rossi a túl sok egyéni hibát kifogásolta

A magyar válogatott 1-0-s sikert aratott Észtország ellen az idei első felkészülési mérkőzésén a Puskás Arénában…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi nem rejtette véka alá, hogy a győzelem ellenére abszolút nem volt elégedett a látottakkal:

“Voltak jó kezdeményezéseink, és volt rá példa, mikor a szélen meg tudtuk törni az ellenfél védelmét vagy sikerültek az oldalváltások. Összességében azonban túl sok ki nem kényszerített egyéni hibát követtünk el. Az első mérkőzés év elején mindig rozsdásan indul, de mindenki tudja, a hétfői mérkőzés az, ami számít. Vagy futballozunk, vagy előreíveljük a labdát, és bízunk a szerencsében meg a Jóistenben. Szerintem Magyarországnak futballoznia kell. Hétfőn vagy igazi kilencessel játszunk, vagy hamis kilencessel. Ádám Martin nincs a legjobb formájában, mert klubjában kevesebbet játszott mostanában. Mérlegelnünk kell, hogy kezdőként vagy csereként játsszon-e, mert kilencven percet nem bír végigjátszani.”

Az olasz szakemberrel arról is elmondta a véleményét, hogy Szoboszlai Dominik és Sallai Roland kő-papír-ollóval döntötte el a második félidőben, hogy ki rúgja a tizenegyest: “Nem értek egyet azzal, ahogy eldöntötték a fiúk, ki lövi a tizenegyest. Van egy első számú lövő, nem véletlenül. Szoros volt a meccs, akár ki is egyenlíthetett volna az ellenfél, akkor nagyon dühös lettem volna. Ezt meg is beszéltem Dominikkal.”

A magyar válogatott hétfő este Bulgária ellen vívja az első Eb-selejtezőjét a Puskás Arénában.