Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olaszország: a kapitány a debütáló csatárt éltette, nem is akárkihez hasonlítva!

Az olasz válogatottban az Anglia elleni Európa-bajnoki selejtezőn góllal debütáló Mateo Retegui teljesítménye egészen biztos, hogy beszédtémát szolgáltat Olaszországban. Különösen azok után, amilyen dicséretet Roberto Mancini szövetségi kapitánytól kapott a 23 esztendős csatár.

(Photo by Isabella Bonotto/Anadolu Agency via Getty Images)

 

Nem kis meglepetésre az ‘squadra azzurra’ az argentin Tigre csatárával kezdett a támadósor legelején az angolok ellen. Az argentin felmenőkkel is bíró, az U19-es és U-20 szinten a regnáló világbajnokot képviselő csatár az 56. percben igazi csatárerényeket csillogtatva vette be Jordan Pickford kapuját, amivel több szempontból is különleges találatot jegyzett: Retegui lett például az olasz válogatott történetében az első játékos, aki Európán kívül futballozva kap meghívót a nemzeti csapatba, majd első meccsén egyből gól is szerez!

“Hosszabb ideje nyomon követjük a teljesítményét. Két éve rendszeresen játszik az argentin élvonalban. Olyan csatárerényei vannak, amelyek eddig hiányoztak a válogatottból.” – méltatta felfedezettjét Roberto Mancini a lefújást követően.

“Amikor megérkezett a válogatotthoz, olyan érzésem volt, mintha Gabriel Batistutát látnám. Egy teljesen más közegből, Argentínából érkezett, már csak ezért is időre van szüksége ahhoz, hogy igazán beilleszkedjen, de nem féltem őt, képzett, intelligens és éhes játékos. Igazi klasszikus csatár ő, akiben nagy bizodalmunk van, de mint mondtam, először adjunk még időt neki!” – tette még hozzá Mancini.