Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tuchel: “Minden trófeát megnyerhetünk ebben az idényben!”

A Bayern München edzőváltása után a szombati napon a bajorok sajtótájékoztató keretein belül mutatták be új szakvezetőjüket…

(Photo by Stefan Matzke – sampics/Getty Images)

Bayern München hivatalos csatornáin keresztül erősítette meg, hogy Julian Nagelsmann helyett a továbbiakban Thomas Tuchel látja el a csapat vezetőedzői feladatait, akivel 2025. június 30-ig szóló megállapodást kötöttek.

“Egészen a Leverkusentől elszenvedett vereségig bíztunk Nagelsmannban. Bíztunk benne és reménykedtünk a képességeiben, de amikor már bizonytalanná válsz, cselekedned kell! Szerencsére volt a piacon egy topmegoldás az edzőcserére, így cselekedtünk…” – említette az edzőváltás kapcsán a bajorok sportigazgatója, Hasan Salihamidzic.

Tuchel utoljára a Chelsea-nél tevékenykedett. A 49 éves német edző 2021. januári kinevezése óta kereken száz mérkőzésen irányította a londoni gárdát, amely 60 meccset nyert meg vele 24 döntetlen és 16 vereség mellett. Csapatával 2021-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját, az európai Szuperkupát és a klubvilágbajnokságot. Azelőtt a Paris Saint-Germainnél is dolgozott, míg Németországban a Mainz (2009-2014) és a Borussia Dortmund (2015-2017) edzője volt.

“Gyorsan elfogadtam a klub ajánlatát, az első interjúra pedig már kedden sor került. A Bayern DNS a győzelemről szól, megtiszteltetés, hogy már én is a klub történelmének része lehetek. Minden trófeát, minden sorozatot megnyerhetünk ebben az idényben!” – fogalmazott lelkesen Tuchel.

“Az edzői csapatom sem volt felkészülve arra, hogy minden ilyen gyorsan történik majd, ezért nagy köszönettel tartozom a családtagok rugalmasságáért. Arno Michel és Lőw Zsolt is velem tart, ők már több mint tíz éve dolgoznak velem” – tette hozzá a német szakember.

Tuchel éppen korábbi csapata, a Borussia Dortmund elleni rangadón debütálhat a Bayern kispadján jövő szombaton.