Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Barcelona arra kéri az RB Leipzig középpályását, ne hosszabbítsa meg a szerződését – sajtóhír

Katalán sajtóértesülések szerint a spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Barcelona együttese jövő nyáron ingyen szeretné leigazolni az RB Leipzig középpályását, Dani Olmót.

(Photo by Christof Koepsel/Getty Images)

A katalán Mundo Deprotivo értesülései szerint a Barcelona arra kéri az RB Leipzig spanyol középpályását, Dani Olmót, hogy ne hosszabbítsa meg a szerződését a német csapatnál. A katalán lap információi szerint a Barca stábjának tagjai, köztük Xavi is találkozott Dohában a játékos menedzsmentjével, hogy érdeklődjenek Olmo terveiről és elmondják, hogy szeretnék szerződtetni, de azt is elmagyarázták nekik, milyen nehéz anyagi helyzetben van jelenleg a katalán csapat. Ezért is lenne fontos a Barca számára, hogy ne hosszabbítson, mivel így 2024-ben ingyen térhetne vissza a katalán fővárosba.

Olmo nem ismeretlen a Barcelona számára, mivel az utánpótláscsapatukból igazolt a Dinamo Zagrebhez 2014-ben, és azóta már többször próbálták visszaszerezni, eddig sikertelenül. A 24 éves spanyol középpályás azonban alapember lett az RB Leipzignél és a spanyol válogatottban is, remek teljesítményt nyújtva a 2022-es világbajnokságon és most, az Eb-selejtezőkön is.

A Barcelona olyan játékost keres, aki a középpályán és a támadóharmadban is bevethető, erre pedig Olmo tökéletesen megfelelne, azonban az RB Leipzig nagyjából 40 millió eurót kérne most érte, ami jelenleg lehetetlen küldetés lenne a katalán gárda számára. Ráadásul vannak más klubok, mint például a Bayern München vagy a Real Madrid, amelyek érdeklődnek a játékos iránt, és nekik a pénzük is meglenne rá.