Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Marco Rossi: “A magyar válogatott senkit sem becsülhet le”

A magyar válogatott hétfőn Bulgária ellen hazai környezetben vívja meg az első mérkőzését a 2024-es Európa-bajnoki selejtezősorozatban…

(Photo by Sebastian Widmann – UEFA/UEFA via Getty Images)

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi megosztotta véleményét a bolgár válogatottról, és arról, hogy a magyar válogatott Szerbia mellett az Európa-bajnoki selejtezőcsoport favoritjának számít:

“Nyilván az ellenfelünk lelkiállapotának nem tett jót a pénteki mérkőzés, ami után Budapesten szeretne javítani. A Montenegró elleni meccsen változtattak a korábbi négy meccs taktikáján, nekünk mindkét változatra fel kell készülnünk. Az észtek elleni mérkőzés hasznos tapasztalatokkal szolgált számunkra a bolgárok elleni kezdőcsapatra nézve. Van egy kezdőtizenegy, de nem szabad elfeledkezni a cserékről sem, hiszen öt cserével nagyon sokat lehet változtatni a játék képén. Bulgária nehéz ellenfél lesz. Nagyon atletikus, erőnlétileg jó csapat, szilárd középpályával. Nem szabad területet hagynunk az ellenfélnek, mert vannak olyan gyors játékosai, akik ezt kihasználják. A magyar válogatott senkit sem becsülhet le, nem vagyunk abban a helyzetben. Attól, hogy legyőztük Angliát vagy Németországot, nem vagyunk az ő szintjükön. Száz százalékosan koncentrálnunk kell, bárki is az ellenfél. Szerbia után papíron mi vagyunk a favoritok ebben a csoportban, de ez csak egy dolog. Ahogy mi tudtunk meglepetést szerezni Anglia vagy Németország ellen, ugyanúgy az ellenfeleink is képesek lehetnek erre ellenünk, ezért kell nagyon komolyan venni minden ellenfelet. A bolgárok ugyan kikaptak pénteken, de a meccs képe alapján többet érdemeltek volna.”

“Akár hamis kilencessel, akár centerrel is jó játékra vagyunk képesek, mindkettőre alkalmas a csapat, mindkét opció talonban van, egyiket sem vetjük el” – árulta el a szakember az összeállítással kapcsolatban.

Rossi emelett elnézést kért amiatt, hogy az észtek elleni felkészülési mérkőzésen Szoboszlai Dominik és Sallai Roland kő-papír-ollóval döntöttek a megítélt tizenegyes elvégzéséről: “A kő-papír-ollózás kapcsán itt az alkalom, hogy elnézését kérjek a történtekért. Azért kérek én elnézést, mert mindenért én vagyok az elsőszámú felelős, ami a pályán történik. Az előfordulhat, hogy Dominik, mint első számú, kijelölt tizenegyes rúgó megbeszéli a fiúkkal, s lemond erről a lehetőségről (akár Schäfer András javára is), de ezt nem olyan módon kell megtenni, ahogy pénteken történt. Ezt megbeszéltük, többször ilyen nem fog előfordulni.”

A magyar válogatott hétfő este 20:45-től lép pályára Bulgária ellen a Puskás Arénában.